Athletic Club – FC Barcelona: Triomf exigit a San Mamés (0-2)

Athletic Club – FC Barcelona: Triomf exigit a San Mamés (0-2)

Els gols de Messi i Paulinho i una gran actuació de Ter Stegen permeten als blaugranes sumar tres punts més a la Lliga el dia del retorn de Valverde a Bilbao

El Barça continua sent el líder indiscutible d’aquesta Lliga després de sumar un nou triomf. El d’aquest dissabte davant l’Athletic Club en un partit que els blaugranes han hagut de suar per empotar-se els tres punts, assolits gràcies a un gol de Leo Messi, que no falla mai en les grans cites, un de Paulinho al final del partit i una actuació brillant de Ter Stegen.

San Mamés és un escenari habituat a partits trepidants entre l’Athletic i el Barça, i aquest dissabte el guió no seria diferent del que s’esperava. Aquest cop, però, amb una variant. Acostumat Valverde a viure els partits a la banqueta local de San Mamés, ara s’asseia per primera vegada a la visitant des de la remodelació de l’estadi bilbaí. Ho vivia amb la mateixa intensitat i passió que sempre. I és que els duels entre tots dos conjunts són sinònim de passió, intensitat, ritme elevat i gols.

Messi colpeja

El guió del matx, però, seria el mateix dels últims anys, i la posada en escena ja ho deixava clar. Primer Messi donava el primer avís blaugrana amb un xut perillós des de la frontal. I després l’Athletic replicaria a través de dos contracops ràpids amb la velocitat de Williams com a protagonista. Dues ocasions contrarestades per Ter Stegen, incommensurable sota pals. Una d’aquestes amb una mà prodigiosa en un un contra un. En una primera meitat trepidant i plena d’alternatives, el partit no donaria treva. I al Barça li interessaria posar-hi pausa.

Era impossible posar el fre al joc i els de Valverde s’han adaptat al guió que demanava el partit. Amb combinacions molt ràpides al primer toc, sabien els blaugranes trobar els espais mitjançant Paulinho, que, generós, associatiu i intel·ligent,, ha sabut combinar a la perfecció amb Suárez perquè Jordi Alba la posés dins l’àrea i Messi, omnipresent, rematés de primeres per fer el primer. I això que abans el crac argentí ja havia avisat picant al pal una rematada seva. Si comptés el ‘10’ del Barça els pals d’aquesta temporada la xifra golejadora ascendiria a nivells estratosfèrics.

Repertori de Ter Stegen

El Barça, que hauria pogut marxar al descans amb dos gols d’avantatge, ha vist com el pas pels vestidors ha activat l’Athletic. Empesos pel públic de San Mamés creixien els de Ziganda, que creaven ocasions amb perill. Mai, però, els de Valverde abaixarien la guàrdia, sobretot perquè Umtiti estava pletòric en defensa i evitava qualsevol filtrada a l’àrea. No tindria descans el duel. Eren moments de molta tensió, i els blaugranes també sabrien trobar els espais per fer el segon que donés tranquil·litat. La tindria André Gomes, situat com el dia del Wanda, a l’extrem dret, amb bones accions individuals, i també Suárez, sempre lluitador i creador d’ocasions.

Costaria tenir ocasions de gol en aquesta segona meitat. Perquè el partit es convertiria en moments de molta lluita al mig del camp, sense un dominador clar. Tocava resistir, i els blaugranes ho han sabut fer, sobretot a través d’un Ter Stegen brillant, traient una mà espectacular i que ha estat imbatible. Així, han rematat el triomf amb un gol de Paulinho al final. Un triomf lluitat i de molt valor.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut