Primer triomf de Valverde en el retorn a San Mamés

Primer triomf de Valverde en el retorn a San Mamés

Amb la victòria a Bilbao, Ernesto Valverde ha sumat el primer triomf com a tècnic visitant contra l’Athletic Club

Ernesto Valverde ha trencat una nova estadística aquest dissabte després del partit contra l’Athletic Club (0-2), un equip que va dirigir durant sis temporades i del qual de ben segur té grans records. Però l'entrenador blaugrana, que tenia un curiós registre, també ha visitat San Mamés −abans del canvi d’estadi− com a entrenador de l’Espanyol (2006-2008), el Vila-real (2009/10) i el València (2012/13). I en totes aquestes visites els resultats no han estat gaire positius.

Fins ara Valverde havia encaixat quatre derrotes en Lliga i un empat a la Copa del Rei en els cinc enfrontaments a San Mamés com a tècnic visitant. Així doncs, el duel d’aquest dissabte, ara dirigint el Barça, ha estat també la primera vegada en què el tècnic ha sumat els tres punts en un partit de Lliga contra el conjunt blanc-i-vermell com a entrenador visitant, en la seva primera visita al Nou San Mamés.

Espectacular Ter Stegen per deixar la porteria a zero

Pel que fa al registre de gols a favor i en contra, el duel a San Mamés també suposa el primer partit en què un equip de Valverde no encaixa cap gol a l’estadi basc com a visitant. Ha estat gràcies a un espectacular Marc-André Ter Stegen, que ha aturat tot el que ha intentat l’Athletic. Especialment encertat s’ha mostrat davant el davanter Aritz Aduriz, que ha tingut quatre ocasions de perill, però totes quatre han estat avortades pel porter alemany. Ter Stegen, juntament Messi, Paulinho i els seus gols, han estat determinants per assolir el triomf i la primera victòria de Valverde a San Mamés com a visitant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut