FC Barcelona - Alabès: Un líder ple d'ofici (2-1)

Un gol de Suárez i un altre de Messi serveixen als blaugranes per capgirar el gol inicial de Guidetti i sumar la 18º victòria a la Lliga

No hi ha dia en què Messi no sigui decisiu al FC Barcelona. I tampoc Luis Suárez. Els dos davanters del Barça estan superlatius i els seus dos golassos han permès sumar tres punts molt lluitats davant l'Alabès (2-1) per seguir invencible en Lliga.

El futbol de vegades és sorprenent i imprevisible. No ha estat el millor partit del FC Barcelona aquesta temporada, però ha sabut resoldre-ho amb molt d'ofici i insistència. L'Alabès es presentava al Camp Nou amb la carta d'haver estat un dels privilegiats d'haver guanyat al conjunt culer a l'Estadi el curs passat. El conjunt basc, a més, arribava al partit en un bon nivell de forma, després d'haver posat contra les cordes el València a la Copa.

S'avança l'Alabès

L'arribada de l'exblaugrana Abelardo a la banqueta havia revitalitzat l'Alabès. S'ha notat durant el partit. Ben replegats al darrere, no volien saber res de la creació del joc ni de la pilota, obsessionats en aturar Messi, Suárez i companyia. També a Coutinho, titular per primera vegada amb el FC Barcelona en el seu segon partit com a blaugrana.

El Barça tindria el control absolut de la pilota, però li costaria tenir profunditat i arribar amb perill a l'àrea defensada de Pacheco. Digne avisaria ràpid amb un xut potent i Paulinho estaria molt incisiu durant els primers 45 minuts, participatiu en la creació del joc, combinatiu en zona de tres quarts, bé al costat de Messi. L’argentí tot i estar ben cobert ha portat de corcó a la defensa basca, patidora dels regats del '10'. Tan centrat i bolcat en atac estava el Barça que s'exposava massa en defensa i l'Alabès l'ha sabut aprofitar a la perfecció per treure petroli. Avisaria primer Ibai Gómez en una contra letal, salvada per un incommensurable Ter Stegen, que no ha pogut fer res en una segona jugada gairebé calcada, resolta aquesta vegada per Guidetti.

Es repetia el guió del curs passat. 0-1 i els blaugranes haurien de remuntar el partit, que abans del descans tant podia haver arribat el 0-2, com l’1-1, si no arriba a ser per les actuacions brillants de Ter Stegen i Pacheco, salvador amb una mà espectacular una falta directe de Messi.

Amb moltes ganes d'empatar estaven els de Valverde que intentaven moure la pilota ràpid de costat a costat. El Txingurri volia encara més profunditat per banda i ha donat entrada a dos puntals com Jordi Alba i Sergi Roberto al segon temps. Les curses del '18' per banda esquerra han estat incisives, així com també els eslàlom del '20' per banda dreta. Aquesta ha estat la vuitena jornada consecutiva de Lliga marcant, amb un total de 16 gols. Una dada terrible de l'uruguaià que mostra la seva ambició.

Suárez i Messi capgiren el marcador

Es començava a desesperar el Barça que, pacient però amb pressa, buscava el gol que igualés el partit. Tindrien més perill els culers en aquest segon temps encara Pacheco estava molt atent. Davant de tot això necessitava el Barça un cop per a guanyar el partit. I aquí ha estat clau Luis Suárez, per colpejar una pilota des de dins de l'àrea per empatar el partit. L’uruguaià té el gol entre cella i cella i la seva ambició i fam de cara al gol han fet agafar el Barça impuls en els últims 10 minuts de partit.

L'Alabès ja cansat pel seu enorme esforç ha començat a no poder aturar les carreres i filigranes del mag Messi, golejador a falta de cinc minuts per acabar el partit amb un xut teledirigit a l'escaire en el llançament d'una falta. Si la de la primera part havia estat aturada per Pacheco, la de la segona ha estat imparable. El millor jugador de tots els temps ha decidit el partit a favor del Barça que, juntament amb el de Suárez, han donat la volta al marcador per continuar invictes a la Lliga sumant la 18º victòria. El Barça és un líder solvent que també té molt d'ofici.