Barça - Girona: Messi lidera un espectacle (6-1)

Barça - Girona: Messi lidera un espectacle (6-1)

Els blaugranes s'exhibeixen amb una actuació brillant del crac argentí, autor de dos gols, en un partit en què Suárez fa un hat-trick i Coutinho s'estrena com a golejador al Camp Nou

Nit històrica la que s'ha viscut aquest dissabte al Camp Nou. El primer derbi entre Barça i Girona a Primera a l'Estadi s'ha resolt a favor dels blaugranes gràcies, en part, a una excepcional actuació de Leo Messi, que ha fet el que ha volgut sobre la gespa. Golejador, assistent i virtuós ha estat el crac argentí per fer gaudir l'afició culer, agermanada amb la del Girona en un ambient molt festiu en un partit en què Suárez ha fet un hat-trick i Coutinho s'ha sumat a la festa estrenant-se com a golejador barcelonista.

El duel començaria molt agitat, amb molt de ritme i velocitat per part dels de Valverde, sorpresos en una pèrdua i recuperació del Girona a càrrec de l'exblaugrana Choco Lozano, que ha corregut fins a l'àrea per assistir Portu, que ha superat la defensa per velocitat i ha batut Ter Stegen amb un xut que ha entrat després de tocar els dos pals. El gol ha caigut com un gerro d'aigua freda, però el Barça ha continuat a la seva i no ha trigat a reaccionar. Perquè als dos minuts Messi ha començat a aparèixer entre línies per crear una passada mil·limètrica a Luis Suárez, que ha tirat una diagonal perfecta per rebre i superar Bono.

Màgic Messi

El partit estava sent molt bonic per a l'aficionat. Obert, elèctric i molt ràpid. Perquè els dos equips pressionaven amunt, deixant molts espais, escenari perfecte per a l'omnipresent Leo Messi. El crac argentí ha estat sublim, indomable per al Girona. El '10' del Barça ha tret tot el seu repertori per imposar la seva llei. Elèctric al mig del camp, trencava tot el plantejament tàctic dels de Machín, i quan arribava a l'àrea era totalment decisiu. Després que Bernardo el privés del seu primer gol davant el conjunt català a la mateixa línia de gol, en la següent no ha perdonat en una acció típica de l'astre de Rosario. Messi ha arribat a l'àrea i, després de cinc tocs i de regirar fins a dues vegades, ha buscat el moment perfecte per trobar un xut sec i superar Bono.

I és que Messi no es cansa mai de batre rècords. Perquè el Girona seria el 36è equip que l'argentí superaria a la Lliga per convertir-se en l'únic jugador a aconseguir-ho. No donaria cap treva el partit, i Messi continuava fent màgia, capaç de sorprendre, fins i tot, la barrera gironina en una falta des de la frontal, superada amb picardia per sota. I capaç de sorprendre també Bono, amb un golàs memorable que ha recordat el de Ronaldinho al Camp Nou davant el Werder Bremen el 2006.

Però Messi encara no en tenia prou, i ha estat també el creador del quart gol culer amb una carrera brillant vertical, rapidíssima en transició per filtrar una passada màgica a l'esquerra per a Coutinho, que ha assistit a la perfecció per a l'infal·lible Suárez. Una jugada brillant de tiralínies. El 4-1 abans del descans ho deixava tot vist per a sentència.

Hat-trick de Suárez

El segon acte ha seguit la mateixa tònica que el primer. Un Barça molt superior al Girona, que era tot voluntat però que s'havia de rendir a tal superioritat. Continuaria insistint l'equip de Valverde, molt alegre ofensivament el primer dia que Messi, Suárez, Dembélé i Coutinho coincidien sobre la gespa. A l'astre brasiler se l’ha notat més solt que en altres partits, i en una jugada virtuosa ha estat capaç de desfer-se de la seva marca per trencar un xut terrible al pal llarg amb efecte. Un golàs per treure’s el barret.

Estava sent una nit de gols, però també de joc molt alegre. Dembélé també s'ha apuntat a la festa com a assistent i ha deixat detalls de la seva qualitat per banda dreta, des d'on ha assistit a Suárez, que ha fet el sisè gol de la nit i el seu particular hat-trick. L'única nota negativa del duel ha estat la lesió de Semedo, que ha patit una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra.

Si Messi ha estat espectacular, l'uruguaià ha ofert una exhibició de pur davanter centre, ja que ha llegit a la perfecció tots els desmarcatges. La primera victòria de la setmana que demanava Valverde ja és al sac en un espectacle liderat per Messi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut