FC Barcelona – Reial Madrid: Continua la ratxa del campió (2-2)

Malgrat jugar amb un home menys durant 45 minuts, els de Valverde sumen un empat contra el Madrid al Camp Nou en una nit en què Suárez i Messi han fet els gols blaugrana

Repartiment de punts al Clàssic i el Barça continua imbatut. Ja són 42 jornades consecutives les que els blaugrana porten sense perdre i, de moment, la xifra segueix creixent. Perquè els de Valverde han empatat contra el Reial Madrid al Camp Nou (2-2) després d’un partit en què ha passat de tot. Un punt que té molt de valor, no ja per la classificació, amb el Barça com a campió, sinó per la forma. Perquè s’ha jugat amb un home menys durant tota la segona meitat per l’expulsió de Sergi Roberto, però l’orgull ha neutralitzat la inferioritat numèrica.

Tot plegat, en un partit contra el Madrid en què el Barça ha començat fort, còmode sobre la gespa d’un Camp Nou entregat, amb 97.939 ànimes que han cantat a capella l’himne i han entonat càntics a favor del campió de Lliga i Copa. Un inici fulgurat que no ha pogut mantenir-se, perquè un gol del Madrid al minut 15, obra de Cristiano Ronaldo (1-1), ha fet mal i ha canviat un guió que s’havia tenyit de blaugrana.

I és que tot s’havia posat de cara quan ha aparegut la combinació Sergi Roberto – Suárez, en un contraatac que s’ha transformat en el primer gol del Barça. El reusenc, amb una centrada mil·limètrica, ha assistit l’uruguaià, que ha engaltat i ha batut Keylor Navas de manera espectacular (1-0, min 10).

Però amb l’empat el Madrid s’ha trobat més còmode, amb un Ronaldo perillós –s’ha retirat del terreny de joc al descans perquè en l’1-1 s’ha fet mal. De fet, el portuguès ha obligat Ter Stegen a lluir-se en un un contra un molt perillós (min 26).

L’orgull del campió pal·lia la inferioritat

Uns minuts de joc que no han acompanyat els barcelonistes. El pas per vestidors, a més, no s’ha viscut amb bones notícies, perquè just abans del descans els culers s’han quedat amb deu per l’expulsió de Sergi Roberto. Inferioritat numèrica, però, que el Barça ha pogut capgirar.

Amb Messi és més fàcil. I és que no ha necessitat gaire per posar el 2-1 quan ha rebut una assistència de Suárez (bona recuperació de l’uruguaià), s’ha col·locat bé l’esfèrica i ha xutat per colar-la al pal curt del porter (min 52). L’argentí també hauria pogut fer el gol de la sentència, però Keylor Navas ha enviat a córner un un contra un molt clar (min 69).

Qui no ha perdonat, en la primera ocasió clara que ha tingut a la segona meitat, ha estat el Madrid. I és que ha fet l’empat en una jugada llarga que ha acabat amb una rematada forta de Bale ajustada al pal (2-2, min 73).

El resultat ja no s’ha mogut. Messi ho ha intentat, amb un xut amb rosca que ha marxat fregant el pal, així com Piqué, amb un cop de cap. També el Madrid, que ha buscat forats a la defensa aprofitant que jugava amb un home més. Però res més ha passat en un Clàssic que permet al Barça mantenir la ratxa d’imbatibilitat. El repte d’acabar la Lliga sense perdre, doncs, queda intacte.