Els onze culers convocats per a l'Eurocopa

Els onze culers convocats per a l'Eurocopa

Per primer cop en la història, el Barça aporta més de deu jugadors i bat una xifra històrica

Onze blaugranes repartits en sis seleccions lluitaran per alçar-se amb l'Eurocopa 2024. El torneig, que aquest any se celebra a Alemanya, donarà el tret de sortida aquest divendres 14 de juny i s'estendrà fins al 14 de juliol amb la celebració de la gran final. Aquesta s'ha convertit en una edició especial, ja que el Barça bat el rècord de màxim de jugadors culer a l'Eurocopa. Fins ara la marca estava en deu jugadors en l'EURO2020 i aquest any, el club n'aporta onze.

Pedri, Lamine Yamal, Fermín, Ferran, Cancelo, João Félix, Ter Stegen, Gündogan, Kounde, Lewandowski i Christensen són els blaugranes seleccionats per representar les seves respectives seleccions en el campionat continental.

Quatre culers a la selecció espanyola

Pedri, Lamine Yamal, Fermín i Ferran són els quatre blaugranes escollits de Luis de la Fuente per disputar l'Eurocopa 2024. Mentre Pedri i Ferran ja són habituals en les convocatòries espanyoles en els darrers anys, Fermín i Lamine Yamal són pràcticament novells. El canari i el valencià ja van disputar l'EURO del 2020 i el Mundial de Qatar, mentre que l'andalús i el català debutaran en una gran competició.

De fet, si Lamine Yamal disputa algun minut pot erigir-se en el futbolista més jove en disputar una Eurocopa, el més jove en anotar en una Eurocopa, el més jove en disputar una eliminatòria d'Eurocopa, el més jove en jugar una final d'Eurocopa i el més jove en marcar en una final d'Eurocopa.

 

2024-05-16_ALMERIAvsFCB_73

 

L'amfitriona amb Ter Stegen i Gündogan

Alemanya alberga l'edició d'aquest i any i per tant Ter Stegen i Gündogan seran els encarregats d'obrir la competició amb el partit inaugural. El combinat disputarà el seu primer partit contra Escocia aquest divendres. Mentre el porter haurà de lliutar contra Neuer per disputar-se la titularitat de la poteria, el migcampista acostuma a ser una peça clau en els dibuixos de Naggelsman.

Els Joaos amb Portugal

Campions en el 2016, el país portuguès busca repetir la gesta amb un combinat ple de noms protagonistes. D'entre tots d'ells, dos blaugranes, João Félix i João Cancelo. Tant el davanter com el lateral disputaran la seva segona Eurocopa.

França, Dinamarca i Polònia

Koundé, Christensen i Lewandowski completen la llista de blaugranes. Representant a França, Dinamarca i Polònia, els defensa i el migcampista disputaran la seva segona Eurocopa, mentre que el davanter en disputarà la quarta. El que finalment no estarà disponible per al combinat de Ronald Koeman és Frenkie de Jong que encara està en el seu procés de recuperació de la seva lesió i ha hagut d'abandonar la concentració holandesa aquest dimarts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut