Raphinha, autor del gol 600 a la Champions League

Raphinha, autor del gol 600 a la Champions League

Amb la seva diana, el brasiler se suma a una llista on hi figuren llegendes com Messi, Deco o l'actual tècnic del Barça, Xavi Hernández

Ja fa 32 anys des del nou format de la Champions League, que prenia el relleu a l'antiga Copa d'Europa. Des que Guillermo Amor anotés el primer gol a la nova competició contra el Viking Stavanger el 16 de setembre del 1992, el Barça n'ha aconseguit 599 més. Raphinha ha deixat el seu nom als llibres de rècords del Club amb la seva diana contra el PSG a Montjuïc.

D'aquest mode, acompanya els centenaris Gabri (autor del gol 100 a la Champions), Deco (200), Ibrahimovic (300), Xavi (400) i Messi (500). Precisament, l'any en què es va aconseguir el primer gol centenari (temporada 1999-00) va ser el curs que es van marcar més gols a la Champions, amb 45 gols en 16 partits. També, del gol 200 al 300 és el termini de temps en què menys anys es van necessitar per obtenir cent dianes: tres anys i mig.

Gabri, doblet centenari

El migcampista català va poder marcar dos gols al desplaçament dels blaugranes contra l'Sparta de Praga, a la segona lligueta que es disputava en aquells temps a la Champions (21 de març del 2000). La seva primera diana va servir per empatar el partit i, a la vegada, assolir el gol centenari del Barça. El de Sallent va poder estar de celebració una segona vegada, ja que va ser l'autor del desempat (1-2).

Deco, el llegat portuguès

Cinc anys després, el mag del Barça va col·laborar amb la golejada dels de Rijkaard enfront de l'Udinese (27 de setembre del 2005) que va tenir com a gran protagonista Ronaldinho, amb un hat-trick del brasiler. Tanmateix, el 3-1, obra de Deco, va convertir-se en el gol 200 a la Champions del Barça.

 

 

Ibrahimovic pren el testimoni

El pas de l'estrella sueca a Can Barça va ser breu, però tot i això va poder deixar la seva empremta a l'equip. A l'anada de quarts contra l'Arsenal a l'Emirates (31 de març del 2010), Ibrahimovic va obrir el lluminós amb una gran vaselina que va passar per sobre d'Almunia. El '9' escandinau també va celebrar el gol 301 amb un potent obús.

Xavi, segona vivència centenària

Contra el PSG, el tècnic català ha pogut viure el gol 600 del Barça a la Champions des de la banqueta. Pero fa 11 anys, el 26 de novembre del 2013, va anotar el gol 400 del Barça a la Champions. El migcampista de Terrassa va retallar distàncies de penal contra l'Ajax a la fase de grups de l'edició 2012-13, que es va imposar 2-1.

Xavi

Messi, sis anys del 500

Van haver de passar cinc anys perquè el Barça celebrés un altre gol centenari a la Champions. En aquell moment, va ser l'astre argentí qui va deixar el seu nom en un registre de rècords contra el Chelsea a l'anada dels vuitens de final (21 de febrer del 2018). El seu gol, assistit per Iniesta, va segellar l'empat 1-1 a Stamford Bridge.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut