París Saint-Germain – FC Barcelona: Allez, Barça! (2-3)

Dos gols de Raphinha i un de Christensen tomben el PSG en l’anada dels quarts de final de la Champions

El FC Barcelona torna de París amb victòria. Dos gols de Raphinha i un de Christensen el dia del seu aniversari han permès al conjunt de Xavi Hernández guanyar per 2-3 al Parc dels Prínceps en un partit elèctric, d’anada i tornada, en què s’han viscut dues remuntades.

Perquè primer s’ha avançat el Barça amb un gran gol col·lectiu però el PSG, a la represa, ha reaccionat amb orgull. Lluny de dimitir, el Barça ha contra-remuntat amb dos gols més que decideixen l’eliminatòria amb un gol d’avantatge abans de la tornada a Montjuïc. Res és definitiu encara, però el primer pas està fet. Montjuïc dictarà sentència el proper dimarts 16.

Abraçada inicial

L’eliminatòria ha arrencat abans del xiulet inicial. Luis Enrique i Xavi s’han trobat als passadissos del Parc dels Prínceps i s’han brindat una sincera abraçada en què s’ha fet evident -per si algú ho dubtava- que la relació entre tots dos, més enllà de certes declaracions prèvies, continua sent excel·lent.

_SG_8999

Un Barça de menys a més

L’inici de partit ha estat l’esperat. El PSG ha volgut intimidar d’entrada i, durant els primers compassos del matx, ha tancat el Barça dins del seu propi camp. Tenien problemes els de Xavi per combinar i sortir, però en l’única ocasió en què ho han aconseguit Raphinha gairebé es planta sol davant Donnarumma, que ha estat ràpid en la seva sortida fora de l’àrea.

De mica en mica, el domini local s’ha anat esvaint i el Barça s’ha fet amb el control del joc. Ha pogut obrir el marcador en una doble ocasió després d’un córner, però Nuno Mendes ha tret sota pals la rematada de Lewandowski en primera instància i, tot seguit, la rematada culer ha marxat desviada.

Raphinha culmina una gran jugada

El gol que ha trencat la igualtat ha arribat al minut 37. Ha nascut amb una passada de Pau Cubarsí que ha trencat dues línies de pressió, Lewandowski s’ha girat com només ho fan els cracs i ha obert el joc a la banda cap a Lamine Yamal, que ha posat una centrada que cap jugador del PSG ha pogut refusar i que ha acabat arribant a Raphinha, que amb tota la sang freda del món ha col·locat amb la dreta -la seva cama menys bona- la pilota entre els dos defenses que tapaven la porteria. Golàs del Barça, el primer de Raphinha a la Champions.

El PSG colpeja per partida doble

La represa no ha dut bones notícies per al Barça. En un tram de tres minuts, del 48 al 50, Dembélé i Vitinha (a qui després han perdonat l'expulsió) han capgirat el marcador amb dos bons gols dels locals, que han donat entrada a Barcola per Asensio a la mitja part. Ha estat una doble bufetada important per a un Barça que no ha abaixat mai els braços i ha aconseguit sobreviure els minuts posteriors... per acabar tornant a la vida amb màgia.

Pedri torna amb màgia

És la que ha aportat Pedri en el seu primer minut sobre la gespa, amb una passada majestuosa per sobre de tota la defensa parisenca que ha acabat amb Raphinha definint -de nou al primer toc- al fons de la xarxa. Era un gol crucial perquè el partit semblava acostar-se perillosament al 3-1. Emmudia el Parc dels Prínceps amb la segona obra d’art culer i embogia tota la culerada desplaçada a París.

Per molts anys, Andreas!

El PSG ha respost i ha pogut tornar a marcar, però aquest cop Dembélé ha estavellat la seva rematada al pal. I si el canvi de Pedri ha tingut efecte immediat en forma d’assistència de gol, pràcticament el mateix ha passat amb l’entrada al camp de Christensen.

_SG_9492

Dos minuts després de saltar a la gespa en el lloc de Frenkie de Jong s’ha erigit en el gran heroi culer -precisament el dia del seu aniversari- amb una rematada de cap que ha suposat el 2-3. El córner, executat de manera extraordinària per Gündogan, ha acabat de desfermar l’alegria al córner de l’afició culer al Parc dels Prínceps. Oui, Barça! Allez, Barça!