Pau Cubarsí, un central de rècord

Pau Cubarsí, un central de rècord

El gironí supera el rus Schennikov com el defensa més jove en començar un partit de quarts de Champions

Amb la seva titularitat contra el PSG al Parc dels Prínceps, Pau Cubarsí s'ha convertit en el defensa més jove de la història de la competició en començar un partit de quarts de final de la Champions, amb 17 anys i 79 dies. Contra el Nàpols ja es va erigir en el defensa més jove de la història del Barça en disputar un partit de la màxima competició europea i ara suma una altra fita a un llistat de rècords que està creixent a marxes avançades.

Fins ara, aquesta marca l'ostentava el lateral esquerre rus Georgiy Schennikov, jugador del CSKA que al 2010 va ser titular als quarts amb només 18 anys i 338 dies va enfrontar-se a l'Inter de Milà. El podi ara mateix el tanca l'exmadridista Raphaël Varane, que el 2012 amb 18 anys i 245 va ser el central titular contra l'APOEL de Nicòsia.

Lidera el Top-5 culer

En clau blaugrana, l'estadística la liderava fins ara Carles Puyol, quan va ser el líder de l'eix defensiu contra el Chelsea l'any 2000, amb només 21 anys i 358 dies. L'acompanya en aquest rànquing Gerard Piqué, que amb el seu partit contra el Bayern de Múnic l'any del triplet, quan en aquell moment tenia 22 anys i 65 dies.

Sergi Barjuan (23 anys i 63 dies, el 1995 contra el PSG) i Marc Bartra (23 anys i 84 dies, el 2014 contra l'Atlètic de Madrid) completen la llista dels cinc defenses titulars més joves del Barça en uns quarts de Champions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut