Barça i PSG: el duel estadístic abans de la gran cita

Barça i PSG: el duel estadístic abans de la gran cita

Repassem diverses xifres entre ambdós conjunts a res del partit d'anada dels quarts de final / FOTOS: PSG

Setmana de Champions. Setmana de PSG-Barça. L'espera s'ha fet llarga però acaba aquest dimecres a les 21.00 hores, quan comenci a rodar la pilota al Parc dels Prínceps de la capital francesa. Un cop comencin els 180 minuts de l'eliminatòria de quarts de final, tot el que hagi passat abans servirà de ben poc, però per poder afrontar el partit amb un bagatge previ, cal fer una anàlisi del rendiment de tots dos equips, comparant diverses estadístiques al llarg de la temporada dels uns i dels altres.

Abans d'això cal remarcar que el partit d'anada trencarà una igualtat màxima en els enfrontaments directes a la màxima competició continental, ja que dels 12 partits que han disputat quatre han caigut per cada banda, i els quatre restants van acabar en empat. Si ens fixem només en les dades d'aquest curs, trobem dos equips amb certes similituds estadístiques. Per exemple, en el domini dels partits.

Són dos dels equips amb més possessió d'Europa, ja que el Barça té la pilota en un 64% del temps mentre que el PSG ho eleva lleugerament fins al 65,86%. Aquesta possessió es tradueix en rematades, en què tots dos presenten registres pràcticament calcats. Els culers, amb 15,88 de mitjana per partit, i els francesos amb 15,67. També repliquen els números de les rematades rebudes per partit, tant en les totals (11,19 el Barça i 11,88 el PSG) com en les que acaben a porteria, on el Barça presenta uns grans registres, concedint només 3,7 rematades entre els tres pals, per les 4,36 del seu rival.

Gündogan, el jugador amb més minuts

Passant a les dades individualitzades, trobem que, mentre que per al Barça hi ha un total de tres jugadors de camp que superen els 3.000 minuts (Gündoğan amb 3.465', Kounde amb 3.261' i Lewandowski amb 3.100') només Kylian Mbappé, amb un total de 3.193', els supera per part dels francesos, a banda del seu porter Donnarumma, que suma 3.070'.

MBAPPE 1

El líder d'aquest rànquing, el migcampista Ilkay Gündoğan, que també és el jugador amb més recuperacions de l'equip amb 217, també encapçala una classificació que evidencia la seva importància per a Xavi. L'alemany és el futbolista de tota la Champions que més vegades ha trencat la línia defensiva rival amb les seves passades (19). Gündoğan, que suma tres assistències a la Lliga de Campions, està a només dues del rècord històric del Club en una temporada, les cinc de Jordi Alba la temporada 2018/19.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut