Fiabilitat defensiva

Fiabilitat defensiva

Amb Xavi a la banqueta culer, el FC Barcelona ha deixat la porteria a 0 en més de la meitat dels seus partits de Lliga

Marcar gol és una de les sensacions més plaents del futbol. Un plaer que el Barça de Xavi Hernández ha negat als seus rivals en 48 de 94 partits de Lliga. Una dada que aporta felicitat a l'afició blaugrana, que ha vist com la porteria culer quedava ben protegida, i que cap altre conjunt de les cinc grans lligues europees pot igualar. Els números de Ter Stegen també tenen molt a dir en aquesta fiabilitat defensiva. 

Així doncs, no encaixar també és sinònim de felicitat en el món del futbol. Una força defensiva que s'ha tornat en una característica de l'equip dirigit per Xavi Hernández. Ja en la Lliga 2022/23, els blaugranes van batre rècords d'imbatibilitat amb grans actuacions de la defensa i de Ter Stegen. Sense anar més lluny, el porter de Mönchengladbach va tancar el curs lliguer passat amb un total de 26 porteries a zero. Una dada que guarda la posició d'or en les memòries de la Lliga. 

Ter Stegen, de nou, en el camí de rècord

Sens dubte que la irrupció de Pau Cubarsí i la col·locació d'Andreas Christensen en el pivot defensiu han ajudat al Barça de Xavi a recuperar la fiabilitat defensiva que tantes alegries ha donat. Dues figures que, a més, tenen molt a veure amb els 493 minuts que porta Ter Stegen sense encaixar gol a la Lliga. El porter alemany també està de dolç sota pals, ha tornat a deixar aturades memorables com la vista al Metropolitano, i està en plena lluita pel Zamora. Un guardó que ja va conquistar la temporada passada amb xifres espectaculars. 

De moment, l'1 blaugrana no apareix en el rànquing del Zamora, ja que no ha jugat el mínim de partits exigits per optar al premi, que en són 28. Ara bé, les seves estadístiques van per al bon camí. En aquesta temporada 2023/24 acumula 20 compromisos amb 17 gols encaixats. És a dir, porta una mitjana de 0,85 dianes per partit que el situarien en primera posició d'aquest guardó. Perquè els registres del primer classificat, Unai Simón, són 26 gols en 29 partits; una mitjana de 0,90 gols per partit. Resten 8 jornades lligueres i Ter Stegen té a l'abast el Zamora si manté els registres actuals i juga les vuit jornades restants. 

El Barça de Xavi acumula un 51,06% de porteries a zero

Aquesta temporada, després d'un lapse de temps perdent aquest tret característic, els barcelonistes acumulen cinc partits consecutius de Lliga 2023/24 sense encaixar. Una quantitat que permet elevar a 48 les vegades que el FC Barcelona de Xavi no ha encaixat a Lliga. O, cosa que és el mateix, en una mica més de la meitat dels matxs que l'egarenc ha estat a la banqueta, el Barça no ha rebut gol. En total, ha quedat la porteria a zero en 48 ocasions dels 94 duels lliguers; el que suposa un 51,06%. Una xifra que situen els culers com el millor equip de les cinc grans Lligues europees. En segona posició es troba l'Inter amb 44 porteries a zero en 94 partits, en tercera posició, la Juventus amb 41 i en quarta, el Madrid amb 41. 

La fiabilitat defensiva torna a escena al Barça de Xavi. Un equip ben escudat per la feina coral i pels reflexos de Ter Stegen. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut