Coincidències i diferències respecte a l'última eliminatòria amb el PSG

Coincidències i diferències respecte a l'última eliminatòria amb el PSG

Catalans i francesos es tornaran a veure les cares a la màxima competició continental tres anys després

FC Barcelona i PSG es tornaran a enfrontar en una eliminatòria de Champions tres anys després. Catalans i parisencs es van veure les cares als vuitens de final de la temporada 2020/21, amb uns estadis buits per la pandèmia de la COVID-19. En aquell encreuament, va ser el quadre francès qui va avançar als quarts després d'un global de 2-5.

Els dos equips van ser emparellats en el sorteig europeu després que el Barça acabés segon a la fase de grups en perdre la primera plaça a l'última jornada, mentre que el PSG va quedar primer del seu grup. Així, els dos conjunts es tornaven a enfrontar quatre temporades després, amb el record a la memòria de la remuntada màgica contra els parisencs el 2017, amb tres gols èpics en els minuts finals.

Tot i això, l'última eliminatòria va comportar un regust agredolç. En el partit d'anada, jugat a casa, els parisencs van assaltar l'Spotify Camp Nou guanyant per 1-4. A la tornada, al Parc dels Prínceps, els blaugranes van fer un gran partit, però només van poder empatar (1-1) i es van acomiadar de la màxima competició continental. Era el començament d'una nova era, amb l'entrada de Joan Laporta a la presidència del Club i amb Ronald Koeman a la banqueta culer.

Unes plantilles molt diferents

De l'elenc d'aquell curs, només sis jugadors continuen vestint la samarreta blaugrana. Són Marc-André ter Stegen, Pedri, Frenkie de Jong, Ronald Araujo, Sergi Roberto i Iñaki Peña. Els tres primers van ser titulars tant a l'anada a casa com a la tornada fora, mentre que l'uruguaià i l'ara capità culer es trobaven lesionats i no van poder ser de la partida. El valencià, en aquell moment, actuava de tercer porter a la plantilla.

ParsSaintGermain-FCBarcelona1-18nsUEFA20202021_pic_2021-03-10psg-barcelona56

D'altra banda, al conjunt francès encara hi continua la gran amenaça, Kylian Mbappé, que va ser el botxí dels blaugranes amb quatre gols a l'eliminatòria. En aquella plantilla de la campanya 2020/21 també hi era Rafinha Alcántara, que aquell mateix estiu havia canviat Barcelona per París. A més, jugadors com Ousmane Dembélé o Arnau Tenas han fet les maletes direcció París des de llavors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut