Barça - Las Palmas: A seguir des d'on ho van deixar

Barça - Las Palmas: A seguir des d'on ho van deixar

Els blaugrana reben els canaris amb la idea de reprendre les grans sensacions amb què van marxar a l'aturada de seleccions

Torna el futbol de clubs, i ho fa amb un gran partit a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. El Barça rep aquest dissabte (9pm CET) la Unión Deportiva Las Palmas en una nova oportunitat per als blaugrana de seguir amb la dinàmica positiva de les últimes setmanes i posar pressió al Reial Madrid, que juga diumenge contra l'Athletic Club. Xavi Hernández ha aconseguit, en un tram decisiu de la temporada, que el seu equip hagi agafat una velocitat de creuer en lliga, amb sis victòries i dos empats en les darreres vuit jornades. Una bona ratxa que es contraposa a la del rival dels blaugrana, que acumulen cinc partits sense guanyar de forma consecutiva entre els quals només han sumat dos empats.

Un requip brillant en l'any de l'ascens

No obstant això, la temporada dels canaris com a acabat d'ascendir està sent per a emmarcar. Havent quallat uns grans primers mesos de competició, Las Palmas va col·locar-se ben aviat a la zona tranquil·la de la taula, i somiant en agafar el tren d'Europa. Així doncs, aquesta mala ratxa no ha afectat en excés un equip que, abans de començar la jornada, transita en una comodíssima onzena posició, amb l'objectiu clar de la permanència virtualment aconseguit.

Barreja perfecta d'ADN Barça i talent canari

Tot això, amb un futbol molt reconeixible, propositiu i amb la idea de ser protagonista del joc, i amb una barreja perfecta del segell Barça i del futbol canari, terra de talent inesgotable al llarg dels anys. La petjada blaugrana és evident, des de la banqueta, amb un entrenador a qui li circula ADN Barça com Francesc Xavier García Pimienta, fins a la gespa, amb una bona representació d'exfutbolistes del Club com Mika Màrmol a l'eix de la defensa o els davanters Marc Cardona, Sandro Ramírez i Munir el Haddadi. A més, també hi és el lateral Julián Araujo, cedit pel Barça i que, per aquesta condició, no podrà disputar el partit.

mini__GP28216

Tots ells, escudats per un dels porters de la temporada, com Álvaro Valles, i amb defenses molt potents com Saúl Coco o Sergi Cardona. El seu gran joc passa per les botes d'un dels noms d'aquesta Lliga com és Kirian Rodríguez i per extrems de molt talent com Alberto Moleiro. Així doncs, arguments de sobra per a dificultar i molt les coses, com en el partit d'anada, el primer del 2024, on el Barça va imposar-se per 1-2 remuntant en els darrers minuts.

Amb tot abans de la Champions

Des de l'òptica blaugrana, aquest partit és l'últim abans de l'anada dels quarts de la Champions a París, ja que després de rebre els canaris, la Lliga es detindrà per a la disputa de la final de Copa. Per aquest motiu, Xavi Hernández ja ha explicat que, amb 10 dies de descans, no és un partit per a rotacions, i posarà tot el que tingui per a regalar una victòria als barcelonistes. La convocatòria del tècnic per aquest duel és: Ter Stegen, ⁠João Cancelo, R. Araujo, I. Martinez, Ferran, Lewandowski, Raphinha, Iñaki Peña, João Félix, Fermín, Marcos A., Romeu, Vitor Roque, S. Roberto, Gündoğan, Kounde, Lamine Yamal, M. Casadó, Kochen, Cubarsí, Marc Guiu, H. Fort i Mikayil

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut