El Barça suma quatre partits a la Lliga sense rebre gol

El Barça suma quatre partits a la Lliga sense rebre gol

Amb la porteria a zero contra l'Atlètic de Madrid, el Barça suma 403 minuts imbatut

Amb el retorn de Marc-André ter Stegen a la porteria, el conjunt de Xavi Hernández ha sumat un nou líder per la causa en aquest crucial tram de temporada. Des que l'alemany fes la seva tornada contra el Granada, el Barça ha mantingut la porteria a zero en quatre dels últims sis partits a la Lliga. Des del 4-0 a Montjuïc contra el Getafe, els catalans duen quatre xocs consecutius sense rebre gol. A Madrid, dues aturades claus de ter Stegen a Pablo Barrios van evitar que l'Atlètic s'avancés al marcador.

Un altre jugador que ha contribuït en aquesta millora defensiva ha estat Kounde. El central francès ha recuperat les grans sensacions mostrades el curs passat i ha convençut Xavi qui ha assegurat "sentir-se molt tranquil quan Jules es troba al terreny de joc". El '23' del Barça ha tornat a cobrir la banda dreta amb gran convicció. Contra l'Atlètic va ser providencial amb cinc recuperacions a l'eix defensiu, a més de les seves grans incorporacions en atac on va sumar fins a quatre regats, el que més juntament amb Raphinha. 

El seu company a l'eix de la defensa, Ronald Araujo, també ha recobrat sensacions i torna a ser el líder i referent d'una línia defensiva que requeria el seu encert. Christensen ha donat una passa endavant, tot i que des d'una posició no gaire usual en ell. Amb les lesions de Pedri i Frenkie de Jong, el danès ha hagut d'avançar-se i jugar des del pivot, on ha acabat de donar la solidesa defensiva als de Xavi. La gran línia defensiva que tant va lluir l'any passat (Kounde - Araujo - Christensen - Balde) ha tornat a adquirir aquell gran nivell.

La gran irrupció de Cubarsí

Un altre dels noms clau del gran nivell defensiu del Barça és el de Pau Cubarsí. El central de 17 anys ha tombat totes les portes i s'ha erigit en una de les estrelles cobrint els atacs dels rivals. Amb un MVP a la màniga contra el Nàpols i destacades actuacions contra l'Atlètic o contra el Mallorca del defensa gironí, l'estendard al darrere del nou Barça de Xavi.

João Cancelo i Hector Fort des de la banda esquerra han cobert amb solvència la baixa per lesió de Balde. El portuguès ha aportat l'experiència i la qualitat necessàries en aquest punt de la temporada per a mantenir el rumb i no encaixar cap gol. Pel que fa al lateral barceloní, la seva agilitat i la seva empenta tant en atac com en defensa el converteixen en un punyal a l'esquerra del qual Xavi podrà disposar en aquests últims mesos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut