Atlètic de Madrid - Barça: El millor Barça assalta el Metropolitano (0-3)

Els gols de Joao Félix, Lewandowski y Fermín permeten als blaugranes pujar fins a la segona plaça i arribar a la finestra internacional amb bones sensacions

Segons sense fer soroll. El FC Barcelona ha derrotat a l'Atlètic de Madrid (0-3) després d'un partit molt complet on els blaugranes han desplegat la seva millor versió sobre la gespa del Metropolitano. Amb els tres punts i una nova porteria zero, els de Xavi han ascendit fins a la segona plaça i se situen a vuit punts del líder.

La transcendència del partit demanava líders i Xavi ha optat per fer descansar a Lamine Yamal i apostar per la titularitat d'un extramotivat, Joao Félix que s'enfrontava al seu exequip. L'onze l'han completat: Ter Stegen; Kounde, Araujo, Cubarsí, H. Fort; Christensen, Roberto, Gündoğan; Raphinha i Lewandowski.

L'Atlètic planta cara

El combinat de Simeone ha començat més endollat el partit. Fent valer la condició de local en un dels camps més complicat de la competició, els matalassers han sortit a asfixiar el joc blaugrana. Això ha encallat una mica la circulació de pilota, i de retruc, la creació de joc ofensiu, fet que ha posat en alerta als culers amb 30 minuts de superioritat madrilenya.

El primer a avisar ha estat Pablo Barrios amb un xut des de la frontal, precisament precedida d'una pèrdua de la pilota barcelonina fruit de la pressió matalassera. Després Samu Lino ha posat la por al cos amb una gran jugada que ha servit per desfer-se de Cubarsí i Hector Fort i tenir via lliure fins a la porteria de Ter Stegen.

El Barça desperta

Fins aleshores l'esquadra culer estava sent inofensiva, però quan faltaven 10 minuts per arribar al descans els de Xavi s'han despertat. Dues accions de perill, una de Raphinha (min. 34) i una de Fermín (min. 37) han estat el preludi de l'arribada del gol blaugrana. Joao Fèlix ha culminat amb una magnífica rematada una jugada entre Gündoğan i Lewandowski (1-0, min. 38). Abans del descans, però, hi ha hagut la nota negativa de l'expulsió del tècnic blaugrana, Xavi Hernández, que ha vist la vermella directa per protestar.

Simeone busca la reacció, però arriben Lewandowski i Fermín

L'entrenador matalasser no ha trigat gaire a prendre mesures. A la represa, Griezmann i Memphis han entrat al terreny de joc per esperonar la reacció local. Però lluny de ser eficaç, la decisió ha fet l'efecte contrari i ha arribat la segona diana blaugrana. Lewandowski ha definit a la perfecció una passada picada de Raphinha i ha obert escletxa amb el 2-0 en el lluminós (min. 47).

Malgrat que no estava en els plans de Xavi treure a Fermín en l'onze inicial, el canterà ha passat amb nota l'examen d'avui. Actiu en el mig del camp, l'andalús també és un habitual en la línia ofensiva, i avui, com no podria ser d'una altra manera, també. El "16" ha sentenciat el duel amb una gran rematada de cap després d'un centre de Lewandowski (min. 65). Tres gols que valen una segona posició i que deixen la moral ben alta abans de l'aturada de seleccions.

Un debut per acabar

Abans de finalitzar el partit encara hi ha hagut temps per una bona notícia que no ha estat en forma de diana. Al minut 82, Marc Casadó ha debutat oficialment amb el primer equip en la competició domèstica després d'entrar en el terreny de joc en el lloc de Hèctor Fort.