El PSG, rival als quarts de Champions

El PSG, rival als quarts de Champions

El conjunt de Xavi Hernàndez jugarà l'anada a París el dimecres 10 i la tornada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys el dimarts 16

El FC Barcelona ja coneix el seu rival als quarts de final de la Lliga de Campions. Serà el PSG, amb qui s'enfrontarà primer a París i després a Barcelona. L'anada tindrà lloc el dimecres 10 d'abril a les 21 hores i la tornada una setmana més tard, el dimarts 16 a la mateixa hora.

La resta d'eliminatòries de quarts són: Arsenal-Bayern, Atlètic-Dortmund i Reial Madrid-Manchester City. En cas d'una hipotètica semifinal, el FC Barcelona s'enfrontaria al guanyador de l'eliminatòria entre l'Atlètic de Madrid i el Dortmund, amb tornada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

Cara a cara amb un entrenador especial

L’emparellament contra els parisencs provocarà que el Barça es creui amb un tècnic d’un grandíssim record: Luis Enrique. L’asturià era l’entrenador de l’últim Barça campió d’Europa, el de la temporada 2014/15. L’asturià va elevar el seu Barça a la glòria guanyant el triplet, i qui va aixecar aquells trofeus no era cap altre que Xavi Hernández.

2015-05-23Barcelona-DeporMiguel_pic_2015-05-23barcelona-depor23

L’actual entrenador del Barça era el capità d’aquell equip, en la seva última temporada defensant els colors blaugrana des de la gespa. De fet, el seu últim partit va ser a Berlín, en la final de la Champions que el Barça va guanyar a la Juventus (3-1). Ara, Luis Enrique tornarà a Barcelona, per primera vegada, en una banqueta rival i es retrobarà amb el seu homòleg a la banqueta culer.

Un equip rejovenit amb un futbolista superlatiu

El rival del Barça ha viscut un procés de transformació en els darrers mesos, des del darrer estiu. La sortida de diversos pesos pesants com Sergio Ramos en defensa, Verratti al mig del camp i Neymar i Messi en atac ha forçat una renovació i rejoveniment de la plantilla, encapçalada per un Luis Enrique que ha abraçat aquest procés de transformació.

Liderats per un extraordinari Mbappé, que segueix sent el jugador diferencial, compten amb un gruix de futbolistes que es mantenen de temporades anteriors com Donnarumma, Hakimi o Marquinhos, però amb moltes peces noves. Skriniar i Lucas Hernández van reforçar la defensa a l’estiu, però en el mercat d’hivern també ha arribat el jove brasiler Beraldo, que s’està fent un lloc al lateral esquerre.

Moltes variants en atac

A la sala de màquines, el jove Zaïre-Emery, de 17 anys, s’ha consolidat al costat, habitualment, de Vitinha i Ugarte, un altre dels fitxatges, però amb els espanyols Fabián i Carlos Soler com a part important de la rotació.

En atac, l’únic intocable és Mbappé, i en un segon esglaó apareix l’exblaugrana Ousmane Dembélé, també a un gran nivell. Al costat d’aquests dos punyals està guanyant importància una altra jove promesa com Barcola, que li competeix el lloc a quatre fitxatges d’aquesta temporada: els extrems Kang-In Lee i Marco Asensio i els davanters Gonçalo Ramos i Kolo Muani.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut