Els gols mil·lenaris del Barça, al detall

Els gols mil·lenaris del Barça, al detall

Fins a onze jugadors han deixat la seva empremta a la història golejadora del Barça

El Barça ja ha sumat més d'11.000 gols a la seva història. L'exhibició contra el Getafe va servir per a completar també una fita històrica. Frenkie de Jong va ser l'encarregat d'escriure el seu nom als llibres d'història culers, quan va convertir el 3-0 davant la seva afició, convertint-se així en l'autor del gol oficial número 11.000 de tota la història del Club. A hores d'ara, el Barça ja es col·loca amb una diana per sobre de les onze mil, després que Fermín López anotés el quart gol contra l'equip madrileny. 

El migcampista neerlandès se suma a Girvan, Samitier, Escolà, Marcos Aurelio, Eulogio Martínez, Rexach, Periko Alonso, Eusebio, Overmars i Messi.

Samitier, el primer mil·lenari

Josep Samitier és un dels primers grans golejadors de la història del Barça. Jugador lloat pel seu olfacte golejador i la seva delicadesa amb la pilota, va ser una de les primeres grans estrelles del quadre blaugrana i té l'honor de marcar el gol 1.000 del Barça, en un partit contra l'Europa al Campionat de Catalunya. El 31 de gener de 1926, 10 anys i 11 dies després del primer gol de la història culer fet per Girvan contra l'Hispania, Samitier va anotar contra el conjunt gracienc una diana que va donar la victòria als blaugrana. Posteriorment, Samitier i els seus companys van aixecar el mateix Campionat.

Escolà, autor del gol 2.000

Altre cop al Campionat de Catalunya, el davanter conegut com a "Catedràtic del gol" per la seva gran visió de joc i intel·ligència al camp va aconseguir el segon miler de dianes culers. En una espectacular exhibició dels jugadors de Franz Platko contra el Júpiter (20 d'octubre 1935), Josep Escolà va anotar fins a set gols, d'un total d'onze (11-0). El sis a zero -el seu cinquè personal- va ser el que va passar als llibres històrics del Barça com el número 2.000.

Marcos Aurelio, tercer d'una històrica llista

El punta argentí va tenir un breu pas per 'can Barça', però va ser molt exitós. Lliga i Copa Llatina el 1949 i campió de Copa el 1951, en tres temporades vestint de blaugrana. Seu va ser el gol número 3.000 contra el Valladolid, el 9 d'octubre de 1949, una diana que va suposar l'empat contra els val·lisoletans.

Eulogio Martínez, doblet per a fer els 4.000

El davanter paraguaià és un dels més recordats dels anys 50 per part de l'aficionat blaugrana. Va ser el màxim golejador del Barça en tres temporades. Així que, com a gran golejador de l'equip, havia de deixar la seva empremta en aquest tipus de rècords. En un altre recital anotador dels blaugrana, el Barça va atropellar l'Osasuna 6-0, amb un recital del mateix Eulogio Martínez que va marcar dos gols. El seu segon -el cinc a zero- va ser el que va entrar a la història del Club, en un partit de Lliga que es va disputar el 27 de setembre del 1959.

Rexach, gol 5.000 que va donar una victòria

El 13 de desembre de 1970, un jove Carles Rexach va entrar a la història del Barça en fer seva la diana número 5.000 de l'equip contra el Màlaga. Un dels jugadors més emblemàtics de tots els temps del conjunt culer, va aconseguir batre la porteria de Goicoechea i donar-li, de retruc, el triomf a l'equip de Vic Buckingham (0-1).

Periko Alonso, el sisè dels mil·lenaris

El pivot del Barça va vestir tres anys la samarra blaugrana. Els aficionats culers recorden els seus poderosos xuts llunyans, tot i la seva mentalitat eminentment defensiva. Amb el Barça va sumar fins a nou gols i seu va ser el número 6.000 de l'equip contra l'Athletic Club, en una victòria per 3-0, el 13 d'abril del 1983. Amb aquesta diana va estrenar-se oficialment amb els barcelonins i va col·locar el dos a zero, momentàniament, al marcador.

Eusebio, gol set mil contra l'Oviedo

El mític migcampista lleonès, membre del famós 'Dream Team', va escriure el seu nom com a golejador històric, en un necessari triomf contra el conjunt asturià. El 3 de març del 1993, va encetar la llauna contra l'Oviedo en un partit que es va resoldre 2-0 i que va ajudar a sumar punts per als interessos del Barça a la Lliga. Un títol que es va acabar aixecant amb 58 punts.

Overmars, autor de la diana 8.000

L'estrella neerlandesa arribada aquell curs provinent de l'Arsenal va tardar poc a deixar el seu record a la memòria culer. En un partit de Lliga contra el Rayo Vallecano, l'atacant d'Emst va contribuir a la golejada contra l'equip madrileny. Un 13 de maig del 2001, els blaugranes passaven per damunt d'un Rayo que va ser golejat 5-1 a l'Spotify Camp Nou. El quatre a un va ser obra de Marc Overmars, qui va acabar el seu primer curs com a blaugrana amb vuit gols.

Messi, dos cops mil·lenari

Si algú tenia totes les opcions de poder entrar per partida doble en aquest rànquing, aquest era Messi. L'astre argentí va aparèixer en dues nits màgiques de Champions per a anotar el gol 9.000 i el 10.000 de la història blaugrana.

El 17 de març del 2010, contra l'Stuttgart, el '10' del Barça va obrir el lluminós amb una gran jugada individual que va culminar amb un xut des de fora l'àrea. Aquest gran gol va esdevenir el número 9.000 per al Barça, que va batre els alemanys 4-0.

 

 

Quasi sis anys després (23 de febrer del 2016), Messi es retrobava amb la història. L'Arsenal va ser la nova víctima que, igual que contra l'Stuttgart, va rebre un doblet de l'argentí. Era el partit d'anada dels vuitens de la Champions i l'atacant, de penal, va segellar la victòria i el gol 10.000. I després de Messi, un excompany seu com Frenkie de Jong, ha fet l'11.000 vuit anys més tard. És difícil de pronosticar qui serà l'autor del 12.000, però al Barça actual hi ha una gran base de futbolistes joves que ja estan opositant per a poder-hi incloure el seu nom.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut