Nàpols - Barça: Tot per decidir a Montjuïc (1-1)

Els gols de Lewandowski i Osimhen en la segona part disputada al Diego Armando Maradona traslladen l'eliminatòria de vuitens a Barcelona amb la balança completament equilibrada

El FC Barcelona ha sumat un empat contra el Nàpols. En l'anada dels vuitens de final de la Champions i amb el partit de tornada a l'Estadi Lluís Companys per endavant. Un 1-1, amb gols de Lewandowski i Osimhen en la segona part, que fan que el partit de Montjuïc agafi més transcendència que mai. I és que, amb tot per decidir, el bitllet per als quarts de final es decidirà a la muntanya màgica el proper dimarts 12 de març, amb tota l'afició culer al davant.

Bons minuts inicials culers

El començament del partit del Barça ha estat excel·lent. Ha sortit molt seriós, concentrat, intentant no cedir davant del rival i amb una pressió alta que ha abocat el joc cap al cantó culer. Amb un Lamine Yamal especialment endollat, que ha tingut dues ocasions de gol abans del minut 10 de partit, els de Xavi Hernández han buscat la continuïtat en el joc.

Al davant, però, s'ha trobat amb un Meret molt encertat, que ha salvat el primer del Barça en diverses ocasions. Davant Lewandowski, primer en un xut sense gaire angle (min 14) però posteriorment en una rematada de primeres pràcticament a boca de canó (min 22). També amb Pedri, després de la pressió i la posterior recuperació en zona atacant (min 15), així com en un xut potent de Gundogan que ha obligat a lluir-se al porter del Nàpols (min 22).

Amb el pas dels minuts el ritme del joc i d'ocasions ha baixat, i el Nàpols s'ha tret una mica la pressió de sobre, però el Barça no ha patit per mantenir la porteria a zero abans del descans, ja que els de Calzona no han inquietat la porteria de Ter Stegen.

Lewandowski obre la llauna

Aquesta dinàmica dels darrers minuts ha costat trencar a la represa, amb un Barça que ha tingut el domini de l'esfèrica, però sense gaires ocasions clares, i un Nàpols que ha intentat aprofitar les seves, tampoc sense encert. Però, finalment, una centrada de Pedri des de la frontal ha estat definida a la perfecció per Lewandowski que, des de l'interior de l'àrea i amb la cama dreta, ha pogut trencat per fi el 0-0 (0-1, min 60).

Osimhen ho torna a equilibrar

Malgrat tot, el gol ha despertat el Nàpols, que ha començat a treure's el corsé i ha fet un pas endavant. D'aquesta manera, una passada entre línies d'Anguissa per a Victor Osimhen ha estat aprofitada pel davanter nigerià, que ha tornat a equilibrar l'electrònic (1-1, min 75).

Un resultat que ja no s'ha mogut més, tot i que els italians han pressionat la porteria de Ter Stegen i Gundogan, en l'última, ha fregat el gol de la victòria; i que deixen el partit completament equilibrat per a la tornada. L'Estadi Lluís Companys serà decisiu.