Nàpols - FC Barcelona: La Champions torna a escena

Nàpols - FC Barcelona: La Champions torna a escena

Més de dos mesos després, els de Xavi Hernández tornaran a disputar un partit de la màxima competició europea en l'anada dels vuitens de final

Torna la Lliga de Campions. Han passat més de dos mesos des que va sonar per últim cop l'himne europeu en un partit del FC Barcelona, però ara aquest dimecres el teló tornarà a pujar. Ho farà a Nàpols, en un camp històric com el Diego Armando Maradona, en l'anada dels vuitens de final de la màxima competició europea de clubs (21.00 hores).

Els de Xavi Hernández han viatjat a terres italianes amb l'objectiu d'aconseguir un bon resultat per al partit de tornada, previst per al proper 12 de març a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. 

El Barça es va classificar com a primer de grup, després de sumar 12 punts amb quatre victòries, i això li ha donat l'avantatge de jugar la tornada a casa. Però primer toca pensar, només, en l'enfrontament de Nàpols. Un conjunt italià que, de ben segur, anirà a totes per intentar capgirar la dinàmica que arrossega a la Sèrie A. 

"És un escenari magnífic per fer un gran partit"

I és que aquesta eliminatòria no serà fàcil, i l'equip n'és plenament conscient. Tant Xavi Hernández com Frenkie de Jong, en la roda premsa prèvia al partit, van assegurar que "el Nàpols és un rival molt perillós, amb grans jugadors", tot i el moment que estan passant. I és que l'equip italià no es troba en una bona situació, especialment a la Sèrie A, i en les últimes hores ha canviat d'entrenador: Francesco Calzona s'ha fet càrrec de l'equip

 

La convocatòria

El Barça va viatjar a Nàpols aquest dimarts, abans de les rodes de premsa i l'entrenament oficial al Diego Armando Maradona, l'escenari del partit. En l'expedició, Xavi ha inclòs 23 futbolistes. Són Ter Stegen, João Cancelo, R. Araujo, I. Martinez, Pedri, Lewandowski, Raphinha, Iñaki Peña, João  Félix, Christensen, Romeu, Vitor Roque, S. Roberto, F. De Jong, Gündoğan, Kounde, Astralaga, Lamine Yamal, M. Casadó, Fermín, Cubarsí, Marc Guiu i H. Fort. João Félix i Sergi Roberto van rebre l'alta mèdica. 

Els precedents

Catalans i italians s'han enfrontat només quatre vegades a Europa: dues a la Champions i dues més a l'Europa League.

La primera eliminatòria entre el Barça i el Nàpols a la màxima competició europea va ser molt convulsa. I és que entre l'anada i la tornada dels vuitens de final va esclatar la pandèmia de la COVID 19. El primer partit, disputat al Diego Armando Maradona, va ser el 25 de febrer del 2020, en un enfrontament que va acabar 1-1, amb gol de Griezmann per als culers. La tornada ja es va disputar en un Spotify Camp Nou buit, el 8 d'agost, i el resultat final va ser de 3-1, amb gols de Lenglet, Messi i Luis Suárez. 

 

Els altres dos precedent entre els dos conjunts estan emmarcats en el play-off de l'Europa League 2021/22. El Barça i el Nàpols van empatar 1-1 al feu culer, amb diana de Ferran Torres, i l'eliminatòria va marxar a Itàlia amb tot per decidir. Allà, els barcelonins van fer un gran partit, que va acabar 2-4 (Alba, De Jong, Piqué i Aubameyang). 

Com arriba el Nàpols? 

El Nàpols arriba a aquesta eliminatòria de vuitens de final com a segon del grup C, el del Reial Madrid, amb 10 punts (3 victòries, 1 empat i 2 derrotes). Va guanyar l'Sporting de Braga en els dos partits (2-0 i 1-2) i l'Union Berlin a domicili (0-1). Per contra, va empatar contra els alemanys a Itàlia (1-1) mentre que va perdre els dos partits contra el Madrid (2-3 i 4-2).

Durant les quatre primeres jornades d'aquesta fase de grups, Rudi Garcia era l'entrenador que va ocupar la banqueta napolitana. Els altres dos partits van ser amb Walter Mazzarri, que va agafar l'equip per intentar capgirar la situació, especialment a la Sèrie A. Però, després dels mals resultats, la propietat del Nàpols ha decidit posar Francesco Calzona com a tècnic, que arriba de la selecció d'Eslovàquia després de dues etapes com a tècnic assistent del propi Nàpols (amb Sarri i Spalletti). Així doncs, ara s'estrenarà com a tècnic contra el Barça. 

Actualment, l'equip és novè a la Sèrie A, a nou punts del Bolonya, que és qui marca posicions d'Europa League. La Champions està a 9 punts mentre que el líder, l'Inter, està a 27. Aquest passat cap de setmana, els azzurra van empatar 1-1 contra el Genoa a casa, mentre que el cap de setmana passat van perdre contra el Milan a domicili (1-0).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut