El Granada, l'equip amb més reforços de la Lliga

El Granada, l'equip amb més reforços de la Lliga

El proper rival del Barça compta amb 10 cares noves però ha perdut la seva gran referència en atac: Bryan Zaragoza

El Barça rep aquest diumenge el Granada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys (21.00 h, Movistar+). Els andalusos arribaran a Barcelona amb la imperiosa necessitat de sumar punts per sortir del descens. Actualment es troben en la penúltima posició de Lliga amb 12 punts, vuit per sota del que marca la salvació. Per això, el club presidit per Sophia Yang ha hagut de moure's bastant durant el mercat, a la cerca de solucions que puguin millorar el rumb de l'equip. Fins a 10 cares noves han arribat durant aquest mercat d'hivern, més que cap altre equip de la Lliga i superant el registre històric en un mercat d'hivern.

Gairebé un fitxatge per posició

Els granadins han incorporat a la plantilla un total de dos porters, dos centrals, un lateral esquerre, un pivot, dos extrems esquerres, un extrem dret i un davanter centre. Augusto Batalla ha estat el porter escollit per rellevar André Ferreira. L'argentí, provinent del River Plate, intentarà revertir el mal moment a la porteria, ja que el Granada és el segon equip que més gols encaixa a la Lliga (45), per darrere de l'Almeria (51) -el Vila-real també n'ha encaixat 45-. Marc Martínez, del Cartagena, complirà la funció de tercer porter.

En defensa, Bruno Méndez és l'arribada més destacada del Granada. Arribat del Corinthians, l'internacional amb l'Uruguai aportarà solidesa a l'eix central, on acompanyarà l'exjugador del planter blaugrana Ignasi Miquel. Méndez ja s'ha apoderat de la titularitat, des que l'1 de gener va arribar a Andalusia. A més, també ha col·laborat amb un gol a l'empat contra el Las Palmas. El central polonès Kamil Piatkowski, del Salzburg, acompanya el '2' uruguaià. Faitout Maouassa completa les arribades en defensa dels andalusos; el franco-congolès arriba cedit del Bruges.

Martin Hongla, amb passat al Barça Atlètic, fa el seu retorn a Granada, després d'un periple per l'Hellas Verona. El pivot camerunès és l'única arribada al mig del camp, on destaquen, sobretot, Gonzalo Villar i l'exblaugrana Gerard Gumbau, els dos almiralls granadins. Tot i això, Villar es perdrà el partit contra el Barça per sanció.

Finalment, en atac, els blanc-i-vermells han incorporat el també polonès Kamil Józwiak, el canadenc-romanès Theo Corbeanu, un jugador amb passat recent a la Lliga com Facundo Pellistri, i Matías Arezo, que ja havia jugat amb el Granada ara fa dos anys i que era es reincorpora després de passar per Peñarol. Amb el conjunt andalús, el punta uruguaià ha disputat ja 190 minuts.


Un traspàs que ho trastoca tot

Si han arribat 10 jugadors nous és també perquè n'han marxat set. La venda més destacada és la de Bryan Zaragoza al Bayern de Múnic. L'extrem malagueny va ser un punyal a l'empat del partit d'anada contra el Barça (2-2), sent l'autor dels dos gols dels andalusos i un constant perill per als blaugranes. Bryan va partir rumb a Alemanya els últims dies del mercat amb un previ pagament de 17 milions d'euros -13 pel traspàs i quatre per la cessió durant aquest curs-. Inicialment, els alemanys l'anaven a incorporar durant el pròxim estiu, però la lesió de Coman va alterar els plans i el '26' del Granada va fer les maletes abans d'hora.

Bryan Zaragoza va marxar sent el jugador que més regats va intentar de tota la Lliga amb 129 i el segon que més en va aconseguir, amb un total de 53. Només Sávio del Girona en va realitzar més (60). Un autèntic referent per als granadins que perdran aquesta capacitat de desbordament a la banda. 

Qui tampoc repetirà aquest diumenge respecte del partit al Nou Estadi de los Cármenes és l'entrenador Paco López, que va ser destituït el 26 de novembre. Alexander Medina el va rellevar al càrrec i, de moment, el seu balanç és d'una victòria, dos empats i sis derrotes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut