Reial Madrid - FC Barcelona: S'escapa la Supercopa (4-1)

Els blaugranes han caigut derrotats i no han pogut revalidar el títol de la temporada passada

Ensopegada a Riad. El FC Barcelona no ha pogut mantenir la corona de Supercampió. El Reial Madrid s'ha endut el Clàssic (4-1) i ha deixat els blaugranes sense repetir la imatge d'aixecar el trofeu en l'skyline de la capital de l'Aràbia Saudita. El doblet matiner de Vinicius ha penalitzat l'equip de Xavi Hernández, que ha anat a remolc en la ruta d'aquesta final. La diana de Lewandowski ha quedat en anècdota i no ha servit per revifar el joc del Barça.

Navegació complicada

Al FC Barcelona li ha costat instal·lar-se sobre el verd. La boirina dels focs artificials s'ha alineat amb el joc culer. Un pal de Ferran ha estat un oasi d'aire fresc enmig del domini blanc. Iñaki Peña, Araujo, Kounde, Christensen, Balde, Gündoğan, Frenkie de Jong, Sergi Roberto, Pedri, Ferran i Lewandowski res han pogut fer davant la tempesta d'arena dels d'Ancelotti. Vinicius, en un tancar i obrir d'ulls, ha firmat un doblet abans del primer quart d'hora. Una duna molt alta, que els blaugranes han volgut escalar per arribar a la cresta com més aviat millor navegant amb el control de la pilota.

En una ciutat il·luminada a cada racó, el Barça no ha pogut donar llum al seu joc. Però, la insistència i la paciència han deixat de banda la foscor de les estadístiques ofensives a la porteria de Lunin. El gol de Lewandowski (min 33), que continua engrandint els seus números en totes les competicions, ha estat un mar de llums que s'ha obert juntament amb els neons presents en els carrers, carreteres i edificis de la capital de l'Aràbia Saudita. Una alegria efímera, ja que el Reial Madrid ha estat capaç de contrarestar la volea majestuosa del davanter polonès. Vinicius ha posat el 3-1 amb un penal transformat (min 37). I, de nou, el Barça ha tornat al control per tornar a retallar distàncies; sense èxit a la finalització dels primers 45 minuts.

Sense reacció

Tot tresor ben guardat costa de descobrir. El mapa futbolístic que ha fet servir el FC Barcelona a la segona part per tallar camí en el marcador ha estat la possessió. Un argument que els de Carlo Ancelotti han sabut defensar i esperar al darrere per sortir al contracop. En una ruta de pulsacions baixes, Lamine Yamal, João Félix i Fermín han entrat per alterar el context. Uns canvis que s'han vist quan faltaven trenta minuts per a la conclusió. Però qui ha colpejat, de nou, ha estat el Reial Madrid. Rodrygo ha penalitzat l'activitat dels blaugranes i ha firmat el 4-1 (min 63). Tot esperit de reacció ha quedat tallat de soca-rel amb l'expulsió per dues grogues de Ronald Araujo al minut 71.

En l'ocàs del Clàssic, Iñaki Peña i Lunin han aparegut per negar el gol. Per deixar el marcador en el 4-1 final. Un resultat que ha negat el títol de Supercopa al FC Barcelona. D'aquesta manera, els de Xavi Hernández no han estat capaços de revalidar la corona de campió a Riad. Ara, toca aixecar-se.