PRÈVIA | FC Barcelona - Osasuna: Comença el camí de la reconquesta de la Supercopa

PRÈVIA | FC Barcelona - Osasuna: Comença el camí de la reconquesta de la Supercopa

Els blaugranes, vigents campions de la competició, jugaran contra el conjunt navarrès que s'estrena en aquest esdeveniment que es juga a Aràbia Saudí

Les dunes i els gratacels de Riad ja han iniciat el compte enrere per al debut del Barça en la Supercopa 2024. Aquest dijous 11 de gener, el conjunt de Xavi Hernández comença la defensa de la corona davant Osasuna. Els de Jagoba Arrasate mai havien estat en la resolució d'aquest trofeu. 

El KSU Stadium o també anomenat Al-Awwal Park serà l'escenari d'aquesta semifinal entre catalans i navarresos -la primera es va resoldre a favor del Reial Madrid-. Un estadi amb capacitat de 25.000 espectadors i espectadores, on el FC Barcelona ja sap què és jugar-hi. Inaugurat en el 2015 i renovat en el 2020, aquest estadi de la capital de l'Aràbia Saudita va acollir un amistós entre Barça i Boca Juniors. Un precedent que va servir per homenatjar Maradona i que va acabar amb derrota a la tanda de penals. Així doncs, els de Xavi tenen l'objectiu de virar aquest record davant l'elenc pamplonès en un verd que és la casa de l'Al-Nassr. Equip de Cristiano Ronaldo, Sadio Mané, Marcelo Brozovic o Aymeric Laporte. 

La història, favorable

El Barça saltarà a la gespa amb la segona equipació i amb la victòria entre cella i cella. Una alegria que ja van experimentar en el duel de la primera volta de Lliga davant el conjunt de El Sadar. Kounde i Lewandowski van ser els autors dels gols del triomf barcelonista en la jornada 4. Tot i que Osasuna sempre és un rival perillós i que ven cara la seva pell, els precedents entre tots dos equips són molt favorables al conjunt culer. En els 83 partits disputats, el Barça s'ha endut la victòria 49 vegades, mentre que 18 han acabat en empat i 16 per als pamplonesos.

A més, la història de la Supercopa també està alineada amb el color blaugrana. El Barça és l'equip amb el palmarès més ampli; té 14 títols i és el vigent campió. El curs passat va derrotar el Madrid en una final fantàstica al King Fahd Stadium de Riad. Per contra, Osasuna, present en aquesta final four pel seu subcampionat en l'anterior edició de la Copa del Rei, s'estrena en la lluita per coronar-se com a campió d'aquest torneig. Mai havia disputat cap fase final. Tampoc des del nou format que alberga Aràbia Saudí des de la temporada 2019/20. 

Osasuna, en ratxa, però sense una peça important

Del passat més recent al present. Encara que les memòries són desfavorables per als interessos de l'elenc vermell, arriba en bona ratxa, però sense la presència d'un dels seus homes forts, Chimy Ávila. De les últimes sis cites, només n'ha perdut una; la resta dos empats i tres victòries. Uns resultats que posen en alerta els de Xavi Hernández, que hauran de vigilar de prop figures com Budimir o Aimar Oroz. Per la seva banda, els culers han aterrat a Riad encadenant quatre matxs sense conèixer la derrota: un empat i tres triomfs.

Ara bé, quan FC Barcelona i Osasuna saltin al KSU Stadium tot quedarà esvaït. Només importarà el moment de la segona semifinal d'aquesta Supercopa 2024. A Riad, una ciutat amb abundància històrica, fortaleses, palaus i museus, el Barça voldrà deixar la seva empremta en forma de confeti blaugrana. Però, per arribar a la reconquesta del títol de Supercopa, cal superar la prova de foc contra els navarresos. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut