Ter Stegen i Lewandowski reben el trofeu Zamora i el Pitxitxi

Ter Stegen i Lewandowski reben el trofeu Zamora i el Pitxitxi

El porter alemany, el davanter polonès i Pedri han omplert les seves vitrines amb trofeus individuals que se'ls hi han entregat als Premis Marca

El FC Barcelona ha copsat molts focus en la Gala Premios Marca de Fútbol 2022-2023. Una gran representació barcelonista ha concentrat les mirades i els flaixos de les càmeres a peus de la muntanya màgica de Montjuïc. A prop de la casa culer en aquesta temporada. 

Els premiats Robert Lewandowski, Ter Stegen i Pedri han encapçalat la comitiva culer. Formada per, Joan Laporta, President del FC Barcelona, Rafael Yuste, vicepresident primer de l’Àrea Esportiva, Miquel Camps, membre de la Junta Directiva, Joan Soler, membre de la Junta Directiva, Enric Masip, Anderson Luis de Souza “Deco”, director de Futbol, Bojan Krkic, coordinador de l’Àrea de Futbol. “Estem molt orgullosos de rebre tants reconeixements. Tenim una bona plantilla per competir”, ha exterioritzat un content Joan Laporta. 

 

El primer Zamora de Ter Stegen

De negre, però de gala. Així s’ha presentat l’1 del FC Barcelona en l’escenari. Somrient i content, el guardià de la porteria ha destacat el treball de l’equip en el primer premi que ha alçat, el guardó Di Stéfano al millor jugador de la temporada. “És gràcies al funcionament del conjunt”, ha explicat. Una distinció de passat, que no ha impedit parlar del present, del seu estat físic: “He d'esperar la meva evolució de la lumbàlgia. A veure com estic i parlaré amb els metges per valorar si puc jugar”.

 

No ha estat l'únic títol individual que ha recollit. Perquè també agafat amb les seves mans aturadores el seu primer Zamora. Tot i les seves bones actuacions al llarg de les deu temporades que porta, encara no havia guanyat el guardó. “Va ser espectacular el treball coral defensiu que vam fer el curs passat”, ha indicat Ter Stegen amb el Zamora. Una plantilla que ha catalogat com una família, la del terreny de joc. Perquè la de sang també ha vibrat amb l’alemany sobre l’escenari. 

Amb la consecució de Ter Stegen, el Zamora ha tingut color blaugrana 21 vegades. Antoni Ramallets i Víctor Valdés, amb cinc trofeus, són els porters culers més guardonats. De fet, l’exporter de l’Hospitalet de Llobregat va obtenir quatre Zamoras consecutius entre les temporades 2008/09 i 2011/12, l’únic en fer-ho juntament amb Jan Oblak.

El novè Pitxitxi de Lewandowski

“Vull donar les gràcies a l’equip i a l’entrenador, que m’han ajudat molt”, ha indicat el polonès que s’ha atrevit amb el castellà. Aquest novè Pitxitxi no ha apagat la fam guanyadora del davanter. “Som el Barça i encara queda molta temporada”, ha advertit en la pregunta de l’estat de forma individual i col·lectiu. 

Repassant les seves vitrines de màxim anotador,  el primer el va guanyar la temporada 2009/10, quan encara jugava a Polònia, al Lech Poznań, on va ser el màxim golejador de l’Ekstraklasa, la primera divisió polonesa, amb 18 gols. Seguidament, en la seva etapa a la Bundesliga, entre Borussia Dortmund i Bayern de Munich, Lewandowski va guanyar el guardó a màxim golejador les temporades 2013/14, 2015/16, 2017/18, 2018/19, 2019/20, 2020/21 i 2021/22. La temporada següent, la 2022/23, va ser la consecució del Pitxitxi amb el Barça.

Amb aquest premi de Lewandowski, el Barça ha assolit la xifra de 20 guardons guanyats amb un jugador com a màxim golejador de la competició domèstica. En el palmarès sobresurt el nom de Leo Messi, amb vuit trofeus Pitxitxi (2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20 i 2020/21).

 

Els dos guardons, culers per tercera vegada a la història

L’art també ha unit aquests dos cracs blaugranes a la gala -entre somriures han presenciat com se’ls hi ha dibuixat un retrat conjunt en directe-. Dos noms que entren amb força en les memòries barcelonistes. És la tercera vegada a la història que dos jugadors del Barça han guanyat el Pitxitxi i el Zamora en una mateixa temporada. Abans de la consecució de Lewandowski i Ter Stegen, ja ho van fer dos blaugranes molt icònics: Leo Messi i Víctor Valdés a les temporades 2009/10 i 2011/12. 

Pedri: “M'agrada posar ordre al mig del camp”

El migcampista de Tegueste ha estat un dels altres protagonistes. L'excels 8 barcelonista ha recollit amb el seu somriure habitual el premi de l'afició. “Vull que Gavi sapiga que tota la plantilla està al seu costat”, ha indicat a dalt de l'escenari. També hi ha hagut temps per una anècdota divertida que ha arrancat una rialla de les cares de Lewandowski i Ter Stegen: “Abans dels partits m'agrada escoltar música clàssica perquè, d'aquesta manera, surto al camp més relaxat”. Sens dubte que li funciona, ja que a cada partit ofereix qualitat. En aquesta jornada, igual que Ter Stegen i Lewandowski, l'ha ofert vestit de gala i als voltants de Montjuïc. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut