Lamine Yamal, el jugador més jove en disputar un Clàssic

Lamine Yamal, el jugador més jove en disputar un Clàssic

El jove atacant d’Esplugues de Llobregat, es converteix en el jugador més jove en disputar un Clàssic

La sensació culer, Lamine Yamal, ha sumat un nou registre al seu ja ampli catàleg -segueix sent el golejador a la Lliga més jove del Barça- en esdevenir aquest dissabte en el futbolista de menys edat en jugar el Clàssic. Aquest rècord que fins ara ostentava el també blaugrana Vicenç Martínez amb 16 anys i 280 dies ha estat superat per l’extrem català, que té 16 anys i 107 dies.

Vicenç Martínez, un altre jove prodigi

El lateral esquerre barcelonès va debutar precisament contra el Reial Madrid a Chamartín a la temporada 1940-41. Aquell matx es va resoldre amb una victòria dels blancs per 4-3. Vicenç Martínez va acabar disputant set partits la resta de la temporada.

Un rècord que aquest segle XXI era d’Ansu Fati

Ansu Fati, amb 17 anys i 48 dies, era el jugador més jove en disputar un Clàssic durant el segle XXI, seguit de prop per Gavi amb 17 anys i 80 dies. Bojan Krkic (17 anys i 117 dies), Pedri (17 anys i 334 dies) i Ilaix Moriba (18 anys i 81 dies) completaven el top-5 de benjamins en un Clàssic per part del Barça. Ara aquesta llista serà encapçalada per Lamine Yamal, que desbanca a Ansu. Una marca més per a Lamine Yamal, que aquesta temporada està trencant rècords.

Vinícius Jr., per part del Reial Madrid, continua sent el debutant més jove en un Clàssic al segle XXI, amb 18 anys i 233 dies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut