Marc Guiu: Veni, vidi, vici

Marc Guiu: Veni, vidi, vici

El davanter centre ha necessitat 23 segons per fer el seu primer gol el dia del seu debut amb el primer equip

La seva història és de Hollywood. Marc Guiu, un jove davanter de 17 anys, ha marcat als 23 segons de debutar amb el primer equip del FC Barcelona. Veni, vidi, vici del '38' blaugrana, que ha signat el gol de la victòria contra l'Athletic Club en el seu primer contacte amb la pilota. Ni en els seus millors somnis...

Corria el minut 80 quan Marc Guiu ha entrat al camp enlloc de Fermín López. 23 segons després ha rematat a gol una passada de gol de João Félix, que ha vist la seva desmarcada només entrar al camp. S'ha convertit, amb 17 anys i 291 dies, en el debutant més jove en marcar amb el FC Barcelona. Quina història, quin moment.

Marc Guiu: "Em falta l'aire"

Només acabar el partit, Marc Guiu explicava amb total sinceritat les seves emocions. "Em falta l'aire. Estic gaudint del moment, encara l'estic paint. Porto treballant tota la temporada per aprofitar les oportunitats que m'arriben", reconeixia. "Quan he vist que sortia el porter, he decidit xutar", afegia, recordant el moment en què ha superat Unai Simón. 

També ha explicat les consignes de Xavi abans de saltar al camp: "M'ha dit que jugui tal com ho faig en el Juvenil i que quan tingui aquestes oportunitats les aprofiti". Dit i fet.

Xavi m'ha dit que jugui tal com ho faig en el Juvenil

Marc Guiu

Xavi: "És un jugador que m'agrada"

El tècnic blaugrana, per la seva banda, també s'ha desfet en elogis cap a Marc Guiu: "Té gol, té xispa. És un jugador que personalment m'agrada i no tinc problemes de mirar a casa, perquè tenim talent. A mi també em van donar confiança en el seu dia".

Al Barça des del Prebenjamí

Marc Guiu, nascut el 4 de gener del 2006, juga al Barça des de fa una dècada. Concretament, des de la temporada 2013/14, quan va incorporar-se al Prebenjamí del conjunt blaugrana. Ara és un Juvenil de primer any, tot i que el 10 de setembre ja va fer el seu debut amb el Barça Atlètic al camp del Nàstic, jugant vuit minuts, en la que ha estat la seva única participació amb el filial culer.

Guiu, un davanter centre pur, ha estat un habitual en els entrenaments del primer equip aquest curs i amb el Juvenil A ha marcat cinc gols en els cinc partits de Lliga disputats. A la UEFA Youth League, ha marcat una diana en els dos partits jugats. 

2023-10-22_ENTRENAMENTPRIMEREQUIP_93

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut