Una remuntada per emmarcar

El FC Barcelona per primer cop a la història ha estat capaç de capgirar un 2-0 quan ja s'havien complert 80 minuts de duel

L'Estadi Olímpic Lluís Companys ja té el seu primer record èpic. I és que 24 hores després, els culers encara s'estan fregant els ulls amb la màgica remuntada contra el Celta. Després d'un partit entrebancat, el Barça va capgirar el marcador amb set minuts d'efectivitat total. Un fet que mai havia succeït passat el minut 80 de partit, ja que la remuntada no va ser cuinada a foc lent, sinó que amb una flamarada, en un tres i no res, el marcador va passar del 0-2 al 3-2.

Del sotrac a l'eufòria

Tot semblava indicar que el Celta assaltaria l'Estadi Olímpic per endur-se els tres punts i que firmaria la primera derrota blaugrana de la temporada. Amb el gol de Larsen al minut 19, els homes de Xavi Hernández es mantenien en desavantatge en el marcador i, arribats al minut 76 de partit, amb un gol de Douvikas, semblava que el duel estava vist per sentència a favor del conjunt gallec.

Però al minut 81, va començar la gesta culer. Lewandowski amb el primer gol va revifar els ànims. Amb el segon, va reactivar l'afició i Cancelo, amb el tercer, va fer esclatar l'eufòria a la graderia i a la banqueta culer, en firmar la primera gran remuntada de la temporada.

Set minuts

La incredulitat de la remuntada està principalment en el temps d'execució i el minut de partit. Per primer cop en tot el segle XXI, el Barça és capaç de capgirar un marcador amb dos gols de desavantatge passat el minut 80. Si amb aquesta dada la fita ja és impactant, a això se li suma que els tres gols es van gestar amb tan sols 7 minuts, és a dir, als blaugranes els va sobrar temps de partit i la remuntada ja estava feta.

Del minut 81 al 89 va passar tot. El primer gol de vaselina de Lewandowski construït amb una passada picada de João Félix, el segon del polonès, amb una gran passada enrere de Cancelo i, finalment, el lateral dret disfressat de 9 enviaria la pilota al fons de la porteria per culminar la remuntada.

JOAO

Cinc anys de l'última gesta similar

En tot el segle XII, el conjunt blaugrana ha tingut remuntades semblants. No totes s'han gestat en els compassos finals del duel, però sí que han estat notòries per capgirar un 2-0 en contra.

La més recent va ser una de la temporada 2017/18 en un partit contra la Reial Societat. Els culers anaven perdent per 2-0 i al minut 50 van ser capaços de capgirar el marcador per acabar firmant un 4-2. La temporada anterior, la 2016/17, també van tenir una gesta similar. Contra l'Eibar, els barcelonins es van refer al minut 73 per acabar guanyant 4-2.

En la temporada 2013/14 va haver-hi dues remuntades on van capgirar el marcador. Al desembre, contra el Getafe, al minut 41, van passar del 2-0 al 5-2 i en el partit contra el Vila-real van firmar la remuntada més semblant a la d'aquest dissabte contra el Celta. Els blaugranes van refer-se en el minut 78 per acabar guanyant el duel per 3-2 amb dos gols en pròpia porteria i el de la victòria marcat per Messi.