Tres blaugranes nominats al Golden Boy

Tres blaugranes nominats al Golden Boy

Lamine Yamal ha entrat en l’actualització de la llista d'aquest premi que cataloga el millor sub-21, en què ja hi havia Gavi i Balde

Lamine Yamal torna a ser el focus d'interès. El jove talent de la Masia ha entrat entre els 100 nominats al Golden Boy. Un premi atorgat per la revista italiana Tuttosport que ja és habitual des del curs 2003, i en què ja havia anunciat uns primers centenars de candidats, on es trobaven Gavi i Balde, sustentats en l'anàlisi estadística de Football BenchMark, una plataforma de dades que no ha passat per alt la irrupció del 27 culer.

La presència blaugrana en aquest guardó, que reconeix el millor futbolista de menys de 21 anys del futbol europeu, ja s’ha convertit en tradició. Cal recordar que el migcampista andalús n'és el vigent campió. I Pedri, que va alçar el trofeu el 2021. Però no són els dos únics culers de l’actual plantilla que tenen aquest títol en el seu palmarès, també el té João Félix.

Vota els blaugranes!

Més endavant, aquesta llista s'acotarà a 40 i, finalment, a 20 darrers joves que lluitaran pel premi. Una designació de Golden Boy que s'escull gràcies al vot d'un jurat de periodistes de tot el continent. A més, també hi ha un premi al millor jugador votat pel públic, on pots votar per participar-hi. 

Gavi i Balde al top 10

Gavi, que va complir els 100 partits amb la samarreta del Barça diumenge passat davant de l'Osasuna, ja s'ha consolidat com un dels jugadors més importants i imprescindibles per al Barça de Xavi. El jove migcampista no ha deixat de mostrar la seva qualitat i energia des del seu debut amb el primer equip del club blaugrana el 29 d'agost del 2021.

Gavi té la possibilitat de revalidar el premi aquest any, cosa que no ha passat mai, i ocupa la quarta posició en aquesta llista, el jugador del Barça més ben posicionat.

Molt a prop de Gavi, a la sisena posició de la llista, hi ha Balde, el jove lateral del Barça que també s'ha guanyat a pols la titularitat i la importància a l'equip culer. La seva velocitat, força i qualitat amb la pilota l'han convertit en un jugador molt perillós per la banda esquerra.

Lamine Yamal, 89

Lamine Yamal segueix sumant èxits amb la samarreta blaugrana. I és que el jugador més jove a disputar un partit de Lliga amb el primer equip del Barça apareix al lloc 89 de la llista pel premi Golden Boy.

Des de la seva aparició amb la primera plantilla del Barça, el jugador del planter ha demostrat que és un jugador diferent, amb una qualitat fora del normal per a algú de la seva edat. Gràcies a les seves actuacions tant al Gamper com als primers partits d'aquesta temporada, Lamine s'ha guanyat els minuts i la titularitat en dos partits, i s'ha convertit en el titular més jove de la història de la Lliga en aquest segle amb tan sols 16 anys i 38 dies. El seu desvergonyiment, velocitat i facilitat per regatejar el converteixen en una de les promeses més grans del futbol i així ho demostra el fet d'haver estat inclòs a la llista, sent el jugador amb menys minuts disputats.

Els darrers dos guanyadors, culers

En els darrers anys, els premis Golden Boy s'han tenyit de blaugrana. El 2021, el guardó va caure a les mans de Pedri, mentre que la temporada passada, Gavi va aconseguir el premi en una edició amb cinc jugadors del Barça nominats a les prellistes (Pedri, Ansu Fati, Gavi i Nico González). A més, el guanyador del premi l'any 2019 va ser João Félix, el jugador nouvingut a la disciplina del Barça que va debutar diumenge passat a El Sadar.

Abans d'aquesta nova era de joves blaugrana, altres exculers també han estat guardonats amb el Golden Boy. Leo Messi (2005), Cesc Fàbregas (2006) i el Kun Agüero (2007) han estat reconeguts com els millors jugadors joves de l'any.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut