Alba, Gavi i Ansu tanquen la temporada amb tres títols

Alba, Gavi i Ansu tanquen la temporada amb tres títols

Els culers tanquen la temporada 2022/23 amb la Nations League com a cirereta del pastís després de guanyar la Lliga i la Supercopa d’Espanya / FOTO: RFEF

Jordi Alba, Gavi i Ansu Fati van celebrar aquest diumenge el seu tercer títol de la temporada amb la consecució de la UEFA Nations League amb la selecció espanyola. La victòria sobre Croàcia als penals (0-0, 4-5) ha suposat que Alba, Gavi i Ansu sumin un títol més aquesta temporada a la seva llista particular després de proclamar-se campions de Lliga i de la Supercopa d’Espanya amb el FC Barcelona.

Jordi Alba ha estat un dels pilars de la selecció per a la conquesta de la Nations League. El lateral de l’Hospitalet de Llobregat ha disputat tots els minuts possibles en la fase final lluint el braçal de capità i convertint-se en el tercer jugador espanyol que aixeca un títol amb la selecció. Gavi i Ansu també han contribuït a la victòria de la selecció espanyola, en què han disposat de minuts de qualitat tant a la semifinal com a la final del torneig.

Un Gavi de rècord

El jugador de Los Palacios y Villafranca ha polvoritzat rècords de precocitat al convertir-se en campió de la Lliga de les Nacions. Amb 18 anys i 317 dies, Gavi s’ha convertit en el jugador més jove a guanyar un títol amb la selecció espanyola. A més, també ha estat el jugador més jove a proclamar-se campió de la competició. Cap dels campions anteriors (Portugal el 2019 i França el 2021) comptava amb un jugador tan jove a les seves plantilles. Amb tan sols 18 anys, Gavi ha culminat una gran temporada amb 60 partits disputats entre el Barça i la selecció, en què ha marcat cinc gols i ha repartit sis assistències.

Els altres culers campions de la Nations League

El camí cap al títol de la selecció espanyola va començar el 2 de juny del 2022 amb el primer partit de la fase de grups. Sergio Busquets, Ferran Torres, Pedri i Eric Garcia van contribuir que Espanya es classifiqués com a primera de grup amb les seves actuacions contra Portugal, Suïssa i la República Txeca.

Marcos Alonso també ha contribuït al triomf del torneig, tot i que quan va disputar els primers quatre partits de la fase de grups encara no formava part del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut