Igualat el rècord de porteries a zero de la història de la Lliga

Igualat el rècord de porteries a zero de la història de la Lliga

Ter Stegen va signar contra el Mallorca el seu 26è partit sense encaixar gol i ha igualat la marca de Paco Liaño (Deportivo) de la temporada 1993/94

Quan l’àrbitre va xiular el final del partit del Barça-Mallorca totes les mirades estaven posades en Sergio Busquets i Jordi Alba, els protagonistes de la nit pel seu comiat del FC Barcelona. Pocs van fixar-se en la reacció de Ter Stegen, eufòric a la seva porteria, i que va començar a abraçar-se amb els seus companys. 

La raó de tal felicitat no era cap altra que l’assoliment d’un dels rècords més difícils de la Lliga: el de porteries a zero. Amb el 3-0 contra el Mallorca Ter Stegen i la resta de l’equip aconseguien igualar el rècord de 26 porteries a zero de la història de la competició, que datava de la temporada 1993/94, quan Paco Liaño va completar una temporada de rècord amb un Deportivo que va quedar-se a les portes d’una Lliga que va acabar sent blaugrana.

Més porteries a zero a la història de la Lliga.
Més porteries a zero a la història de la Lliga.

Ara, en l’última jornada a Vigo, Ter Stegen podria fins i tot superar aquesta xifra i plantar-se en 27 porteries a zero en una mateixa Lliga, una xifra mai assolida a la història de la competició. El porter alemany ja va reconèixer, durant el postpartit del Barça-Mallorca, la seva voluntat de intentar superar Liaño i fer (més) història sota pals.

De fet, a les grans Lligues europees, les 26 porteries a zero ja són un nou rècord -en solitari- en el segle XXI, per davant de les 25 assolides pel Chelsea de José Mourinho i Petr Cech a la temporada 2004/05.

Més porteries a zero a final de temporada.
Més porteries a zero a final de temporada.

El millor coeficient de la Lliga, també en joc

A banda del rècord de porteries a zero Ter Stegen encara opta a signar el millor coeficient de gols encaixats en tota la història de la Lliga. Ara mateix, amb 17 gols encaixats en 36 partits, porta 0,472 gols encaixats per partit, que millora lleugerament l’assolida per Liaño i Oblak (0,473). Un gol o més en contra a Vigo acabarien amb les opcions d’assolir aquest rècord, mentre que una suplència de Ter Stegen asseguraria aquest rècord de manera automàtica... però alhora impediria poder superar el de Liaño de porteries a zero.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut