FC Barcelona – Mallorca: Comiat amb golejada (3-0)

Ansu Fati (2) i Gavi signen els últims gols a l’Spotify Camp Nou abans del trasllat a Montjuïc el dia dels adeus de Jordi Alba i Sergio

Un final perfecte. El FC Barcelona s’ha acomiadat de l’Spotify Camp Nou amb una còmoda golejada contra el Mallorca gràcies als gols d’Ansu Fati (2) i Gavi, els darrers anotadors a l’Estadi abans de la seva remodelació. El partit, encarat des del minut 1 gràcies al primer dels dos gols d’Ansu Fati i decidit al minut 25, quan Ansu Fati ha fet el segon i el Mallorca ja jugava amb 10, també ha estat el del comiat de Jordi Alba i Sergio Busquets davant la seva afició. Triple comiat i triple ració de gols.

Gol d’Ansu en el primer atac

El comiat de l’Spotify Camp Nou ha arrencat de la millor manera possible. El FC Barcelona s’ha avançat al marcador en la primera jugada d’atac, una triangulació entre Sergio, Lewandowski i Gavi que ha acabat rematant pràcticament a porteria buida Ansu Fati. S’havien jugat només 50 segons de partit i el Barça, que havia encaixat un gol matiner en els seus dos últims partits de Lliga, ha estat ara qui colpejava primer.

Expulsió d’Amath i lesió de Balde

Deu minuts més tard, una jugada aparentment normal ha acabat amb dues males notícies, una per equip. Per part visitant, Amath Ndiaye ha vist la vermella directa per una duríssima entrada, fora de lloc, sobre Alejandro Balde, que avui exercia de lateral dret. La mala notícia per als culers ha estat que el lateral blaugrana ha hagut de retirar-se lesionat i estarà unes sis o setmanes de baixa. Sergi Roberto ocupava el seu lloc al camp.

Doblet d’Ansu Fati

A partir d’aquí el monòleg blaugrana s’ha accentuat encara més. El Mallorca, amb un menys, ha fet poc més que tancar-se a camp propi i mira de resistir el vendaval blaugrana. No ho ha aconseguit, ja que al minut 23 Ansu Fati ha tornat a perforar la porteria balear amb un gol que ha recordat molt al de Samuel Eto’o a la final de París l’any 2006. Ansu s’ha disfressat d’Eto’o i Lewandowski, el seu assistent, d’Henrik Larsson.

Fins a la mitja part, més domini i ocasions culers. Lewandowski, novament Ansu i també Dembélé i Sergio, des de la frontal, han fregat el tercer.

Dos pals i un golàs

La segona meitat ha arrencat tal com ha acabat la primera: amb superioritat absoluta del Barça. Kounde ha estavellat un cop de cap al pal en el primer minut de joc, el Mallorca ha tret un gol cantat de Dembélé sota pals i Lewandowski ha enviat una altra pilota a la creueta en un llançament de falta. El setge era permanent i el 3-0 ha caigut pel seu propi pes, finalment gràcies a una canonada de Gavi des del límit de l’àrea. Un autèntic golàs de l’andalús.

Adeu amb honors a Jordi Alba i Sergio

Els minuts finals de partit han tingut dos clars protagonistes: Jordi Alba i Sergio Busquets. Primer ha estat el torn per al ‘18’, que ha estat substituït per Marcos Alonso abans de rebre una enorme ovació per part de tot l’Spotify Camp Nou. Entre llàgrimes, Jordi Alba ha deixat el camp saludant un per un tots els seus companys.

Minuts més tard s’ha repetit pràcticament la mateixa situació amb Sergio Busquets. El ‘5’ del Barça ha deixat el camp -amb un somriure- mentre l’aplaudien els més de 88.000 espectadors aplegats a l’Estadi. Abraçat a tots els companys, ha entregat el braçal de capità a Sergi Roberto abans de ser substituït per Eric Garcia. Gràcies als dos, sou eterns.