Jordi Alba, la sublimació del lateral ofensiu

Jordi Alba, la sublimació del lateral ofensiu

Amb 457 partits en la seva samarreta blaugrana, el '18' és el defensa amb més participació directa en els gols del seu equip en Lliga

Un cop confirmada la sortida de Jordi Alba del Barça, toca revisar, agafar paper i bolígraf per plasmar en un text l'enorme influència que ha tingut el de L'Hospitalet en els èxits del Barça en la darrera dècada o, més ben dit, des del 2012, el moment del seu retorn al Club, ja com a futbolista del primer equip.

Les dades més fàcils de trobar estan a l'abast de tothom, i aquestes poden ser els 457 partits que ha jugat de blaugrana, que poden acabar sent 459, a més dels 26 gols i les 91 assistències aconseguides en total. I és precisament aquí, en la seva contribució ofensiva, on cal detenir-se.

Si agafem els seus números en Lliga amb el Barça, un trofeu que ha guanyat fins en 6 ocasions, veiem que, literalment, Jordi Alba és el defensa amb més participació directa en els gols del seu equip. Amb dades recollides des de la temporada 2012/13, la que va aterrar a Can Barça, Alba ha participat en 78 gols en Lliga, que són 16 més que el brasiler Marcelo o 18 més que Sergio Ramos, que són els dos que tanquen el podi.

Les seves arribades a línia de fons sempre han suposat un perill per a l'equip contrari, i en la seva llarga etapa de blaugrana, molts davanters s'han beneficiat de la seva precisió quirúrgica a l'hora de fer l'última passada. A la retina de tots els culers, la seva sintonia gairebé sense mirar-se amb Leo Messi, en una jugada icònica amb la passada enrere del lateral per a l'arribada i la posterior definició de l'argentí des de segona línia.

JORDI_ALBA_024-min
Alba celebra el triomf al Santiago Bernabéu per 0-3 a la Lliga 2017/18

D'aquesta forma van arribar bona part dels 23 gols de Messi que van arribar precedits d'una passada de Jordi Alba. Però no només Messi va gaudir d'aquestes assistències, ja que un altre davanter mortífer com Luis Suárez ho va fer fins a 20 vegades. Més recentment, el jugador actual de la primera plantilla que més vegades ha vist porteria assistit per Alba és Ansu Fati, en 7 ocasions.

Sigui com sigui, a Jordi Alba encara li queden un parell de partits per poder acomiadar-se com cal de casa seva, del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut