Jordi Alba deixarà el Barça a final de temporada

Jordi Alba deixarà el Barça a final de temporada

El FC Barcelona i Jordi Alba han arribat a un acord per la desvinculació del contracte que el jugador tenia amb el Club fins al final de la temporada 2023/24

El FC Barcelona i el jugador Jordi Alba han arribat a un acord per la desvinculació del contracte que el jugador tenia amb el Club fins al final de la temporada 2023/24.

El FC Barcelona expressa públicament el seu agraïment a Jordi Alba per la professionalitat, el compromís, la dedicació i el tracte sempre positiu i proper que ha mostrat sempre cap a tots els estaments que conformen la família blaugrana, i li desitja sort i èxits en el futur. El Barça sempre serà casa teva.


El camí llarg per triomfar a casa

Jordi Alba, amo i senyor de la banda esquerra del Barça durant més d’una dècada, deixarà el Club a la finalització d’aquesta temporada. El tercer capità de l’equip tancarà així una trajectòria brillant de blaugrana, amb 18 títols, 26 gols, 91 assistències i un total de 458 fins a l’actualitat, que encara podrien ser més abans del seu adeu definitiu.

 

La de Jordi Alba no és la típica història d’un jugador que va cremant totes les etapes a La Masia d’una forma més o menys lògica fins a trepitjar el futbol professional, primer amb el Barça Atlètic, i després amb el primer equip.

Jordi Alba, tot i ser un velocista vestit de lateral, no va poder agafar l’autopista directa al Camp Nou i va prendre un camí una mica més llarg. Després d’uns primers anys al futbol base blaugrana, on jugava de mitjapunta i trepitjant molt més l’àrea rival que la pròpia, al de l’Hospitalet de Llobregat se li van tancar les portes del Club i va sortir cedit a la Unió Esportiva Cornellà, a l’etapa juvenil. 

Dos anys més tard va ser el València qui el va reclutar, i a la capital del Túria es va consolidar com un lateral esquerra de moltíssima projecció. A l’estiu del 2012, pocs dies després de marcar un gol a la final de l’Eurocopa, va tornar a Can Barça per fer-se seu el carril esquerra  de l’Spotify Camp Nou durant més d’una dècada.

Una cama esquerra farta de repartir regals

Alba ha sigut molt més que un lateral rapidíssim. Ha interioritzat a les mil meravelles la frase que assegura que “la potència sense control no serveix per a res”, i les seves ràpides arribades a la línia de fons sempre han anat acompanyades d’una precisió i subtilesa que han fet que de les seves botes hagin nascut fins a un total de 91 assistències de gol.

ATH-FCBRpides17042021_pic_ruiz7745

La seva societat il·limitada amb Leo Messi ja és història del futbol. Durant tots els anys que l’argentí i el català van compartir equip, no va haver-hi una defensa que fos capaç de desxifrar les associacions entre un i altre, que tantes vegades va fer vibrar el barcelonisme. Però tot acaba, i la trajectòria de Jordi Alba com a futbolista del Barça ho farà en unes setmanes, quan s’abaixi el teló de la temporada 2022/23.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut