Krankl, Quini, Romário, Ronaldo... i Robert Lewandowski!

Krankl, Quini, Romário, Ronaldo... i Robert Lewandowski!

La temporada d’estrena del polonès amb el Barça està sent tan bona que el situa en un club on només hi havia, fins ara, quatre integrants

Robert Lewandowski té una professió i aquesta és la de marcar gols. El polonès s’ha llaurat una carrera brillant en el món del futbol a base de perforar una vegada i una altra les porteries rivals, i en la seva arribada al Barça no ha estat una excepció.

L’última mostra de la seva capacitat golejadora la va donar en el derbi que va donar la Lliga definitivament als blaugrana contra l’Espanyol, amb un doblet que van suposar els seus gols número 30 i 31 aquesta temporada. El fet de dir aquestes dues xifres no és per tal d’engrandir la seva temporada, que també, però és que en haver superat la trentena de gols s’ha convertit en el cinquè futbolista a la història del Barça en veure porteria més de 30 vegades en la seva primera temporada de culer.

Els debutants més voraços

El primer que ho va aconseguir va ser l’austríac Hansi Krankl, que va aterrar a Barcelona procedent del Ràpid de Viena i va fer-ho marcant un total de 36 gols en la temporada 1978/79. Un parell de temporades més tard, un dels millors davanters de la història del futbol espanyol com Enrique Castro, conegut per tothom com a Quini, en va anotar un total de 30 i va demostrar que no només sabia fer gols amb l’escut de l’Sporting de Gijón al pit.

En la dècada posterior, va ser el torn de dos davanters brasilers, i tots dos arribats del PSV Eindhoven. En primer lloc, la temporada 1993/34, un tal Romário va enlluernar el Camp Nou amb la cua de vaca, les seves vaselines i un total de 32 gols. I en el curs 1996/97, una força de la natura denominada Ronaldo Nazario va trencar tots els rècords marcant 47 gols en la seva primera (i última) temporada a Can Barça. El brasiler va firmar una xifra gairebé insuperable, però les, de moment, 31 dianes de Lewandowski el fan entrar en aquest club tan selecte.

I ara, a pel Pitxitxi

Però la temporada de Lewy no acaba aquí, i encara li queden quatre jornades més per poder guanyar el trofeu Pitxitxi que l’acreditaria com a màxim golejador de la Lliga. Actualment porta un total de 21 gols, quatre més que Karim Benzema, segon en aquesta llista. El ‘9’ blaugrana ho té bé per poder aixecar el seu primer Pichichi i afegir una línia més a la seva llarga llista de distincions com a màxim golejador.

A la Bundesliga alemanya ho va aconseguir fins a en set ocasions, sis amb el Bayern i una amb el Borussia Dortumund, i a Polònia, en tres. Una d’elles a l’Ekstraklasa, la primera divisió, i dues a la segona divisió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut