Xavi entra en una selecta llista blaugrana

Xavi entra en una selecta llista blaugrana

El de Terrassa omple el seu palmarès i es converteix en la cinquena figura de la història culer que aixeca la Lliga com a jugador i tècnic

Poques figures culers poden presumir del palmarès de Xavi Hernández. 25 títols com a jugador i dos com a entrenador del FC Barcelona. Números palpables, més enllà de l’essència del seu estil de joc, d’un personatge barcelonista que ha entrat amb força als llibres i enciclopèdies que narren la història del Club. 

xavi entrendaors lligues web v2

Protagonista amb la pilota als peus de fets inigualables com els triplets assolits amb el Barça de Pep Guardiola o amb el de Luis Enrique, Xavi ha guanyat la primera Lliga com a tècnic blaugrana. D’aquesta manera, el seu nom se serigrafia en una llista exclusiva on només apareixen altres quatre llegendes. Josep Samitier, Johan Cruyff, Josep Guardiola i Luis Enrique Martínez. Els precursors de l’etern ex 6 migcampista, que expandeix la nòmina de culers que han alçat el títol regular, primer, com a jugadors i, després, com a entrenadors. 

La primera i l’última Lliga, amb segell d’aquesta nòmina

Curiosament, aquest capítol de les memòries barcelonistes és cap i cua. Perquè la primera Lliga que va entrar al Museu del FC Barcelona va ser de Josep Samitier. Un màgic davanter que va preparar la introducció d’aquest catàleg de jugadors i entrenadors que han alçat el guardó lliguer. Si amb les botes va conquerir la 1928/29, que va obrir el palmarès de títols de Lliga del FC Barcelona, més tard, repetiria confeti des de la banqueta amb la 1944/45. 

78 anys més tard, Xavi Hernández ha actualitzat la nòmina amb la darrera Lliga que es podrà veure en les vitrines del Club. Abans, com a migcampista excels, havia anotat el seu nom als trofeus de 1998/99, 2004/05, 2005/06, 2008/09, 2009/10, 2010/11, 2012/13 i 2014/15. 

Entremig de Samitier i Xavi hi trobem Cruyff, Guardiola i Luis Enrique. L’holandès revolucionari de la història del Club va ser guanyador de la 1973/74, com a futbolista. I, posteriorment, com a tècnic va construir el Dream Team per proclamar-se campió quatre vegades seguides: 1990/91, 1991/92, 1992/93 i 1993/94. Únic cop que el primer equip masculí ha arribat a assolir aquesta hegemonia repetida -el Barça de Jonatan Giráldez ho ha fet aquesta temporada-. 

Lliurament del trofeu de campió de la Lliga 1990/91 al FC Barcelona. És la primera Lliga del Dream Team entrenat per Johan Cruyff

Lliurament del trofeu de campió de la Lliga 1990/91 al FC Barcelona. És la primera Lliga del Dream Team entrenat per Johan Cruyff

Un dels integrants del magnífic elenc de Johan Cruyff va ser l’encarregat de rellançar les pàgines exitoses del Barça. Portant el timó, Pep Guardiola va ser el primer entrenador culer en dibuixar un sensacional triplet. Meravellant el món, el de Santpedor va portar el Barça fins a la glòria lliguera les temporades 2008/09, 2009/10 i 2010/11. Des del mig del camp n’havia sumat unes altres sis. 

L’asturià va donar continuïtat als passos exitosos de Guardiola, amb qui havia coincidit sobre el terreny de joc i alçat les lligues 1997/98 i 1998/99. Des de l’àrea tècnica del Barça, va repetir el triplet la temporada 2014/15. Sent la primera de les dues Lliga que va aconseguir com a entrenador del Club. 

Segon representant de La Masia amb una lliga com a jugador i entrenador

En aquesta sublim llista Josep Guardiola i Xavi Hernández tenen un denominador comú. Ambdós són jugadors formats a La Masia. Dues figures que han tocat i practicat filosofia blaugrana des del bressol. Ara, el tècnic de Terrassa, amb un futbol vistós i ofensiu, ha retornat la il·lusió lliguera a Can Barça entrant en una selecta nòmina de protagonistes mítics i irrepetibles del FC Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut