RCD Espanyol - FC Barcelona: Golejada en un derbi de campió (2-4)

Els blaugranes s'emporten el derbi i s'alcen amb el títol en una nit rodona pel barcelonisme

El Barça s'ha proclamat campió de Lliga. Els homes de Xavi Hernández s'han alçat amb el trofeu matemàticament després de guanyar el derbi per 2-4. Els gols Lewandowski (2), de Balde i Kounde han sentenciat un partit que els blaugranes han dominat de principi a fi.

El Barça ha sabut situar-se perfectament en el camp i trobar els punts dèbils del conjunt blanc-i-blau. Sobretot desbordant per les bandes, els culers han estat superiors als locals que han vist com s'esfondraven les opcions de victòria amb els tres gols de la primera part. Ja a la segona, malgrat que els de Luis Garcia han tingut més protagonisme ja ha estat massa tard.

Inici de tempteig

La cita al RCDE Stadium ha començat amb un petit ensurt pels blaugranes. I és que els blanc-i-blaus han sortit amb els nivells d'energia molt alts i han aconseguit generar la primera ocasió de perill quan només havien passat 15 segons des del xiulet inicial. Però per sort la volea de Joselu ha sortit desviada i segons després ha estat invalidada per fora de joc.

Amb la carta de presentació feta, els homes de Xavi Hernández han començat a construir el joc des del control en la sortida de pilota. Malgrat que els locals han plantejat una pressió alta per ofegar la sacada Ter Stegen, els blaugranes s'han imposat a l'adversitat aprofitant el bon control de l'esfèrica amb els peus del porter teutó.

Els culers prenen el timó

Després dels primers minuts de tempteig, el Barça ha pres el control del duel. Molt ben posicionats en el camp i amb una circulació de pilota ràpida, els culers s'han establert en camp rival i les primeres ocasions han començat a arribar. La primera ha estat obra del "8" blaugrana. Kounde ha aconseguit connectar amb Pedri i el canari ha tret un gran xut que malauradament ha sortit fregant el pal de la porteria de Pacheco.

Amb les culers dominant el partit, l'ímpetu de l'Espanyol s'ha anat esvaint i els de Luis Garcia han anat reculant per situar el bloc baix per intentar frenar l'ofensiva blaugrana, però aturar a Balde no és gens fàcil. I és que el primer gol ha arribat des de l'electricitat de la banda esquerra. Amb un desbordament imparable, el lateral blaugrana ha aconseguit superar Òscar Gil per acabar connectant amb Lewandowski. Amb tota la feina feta, el polonès només ha hagut d'acompanyar la pilota al fons de la porteria per posar el 0-1 inicial.

Arriba la golejada

Si en el primer gol, Balde generava l'ocasió, en el segon ha estat l'encarregat de perforar la porteria, estrenant la seva faceta golejadora amb el primer equip blaugrana. Pedri ha pres el control de l'esfèric com si d'un lateral es tractés i per la banda dreta ha arribat a la línia de fons on ha tret una centrada que el "28" ha enviat al fons de la xarxa.

Amb el 0-2, els blanc-i-blaus han sortit completament del partit i no han aconseguit construir jugades per apropar-se a la porteria de Ter Stegen. El porter alemany ha hagut d'intervenir poc en el joc, però quan ha hagut d'aparèixer ha estat contundent. I és que l'esdevenir del partit s'ha concentrat en l'àrea de Pacheco. I és que el Barça ha donat una càtedra de joc futbolístic on el duel a les bandes ha estat la clau dels gols blaugranes. De fet, abans d'acabar la primera part, Lewandowski ha tornat a trobar porteria després d'un esprint imparable de Raphinha per posar el 3-0.

A la represa, el guió de partit no ha canviat i els de Xavi Hernández ha continuat amb el festival golejador. L'equip blaugrana ha anat d'alegria en alegria i al minut 53 ha arribat la quarta. Una assistència magistral de Frenkie De Jong ha estat caçada al vol per Koundé que amb el cap ha posat el 0-4 al marcador.

Minuts de control local

Quan més desfasada estava l'eufòria blaugrana, ha arribat el gol blanc-i-blau. Després d'un parell d'avisos, on Ter Stegen ha hagut d'apareixer novament, Javi Puado ha acabat perforant la porteria dels culers. A partir del gol, el partit ha virat cap a un atac constant a les dues bandes, on els dos equips han gaudit d'oportunitats per ampliar el compte personal del marcador, i als minuts finals Joselu ho ha aconseguit per l'Espanyol situant el 2-4.

S'alcen campions

Finalment, malgrat que en els compassos on l'Espanyol ha pres més protagonisme, el duel estava vist per a sentència. Els quatre gols i un joc estratosfèric dels barcelonins, sobretot a la primera part, han conduït a l'equip de Xavi Hernández cap al campionat de Lliga. Amb el xiulet final l'eufòria ha esclatat a la banqueta blaugrana que ha celebrat un títol lliguer aconseguit en una nit per recordar.