Jordi Alba, un defensa amb ànima de davanter

Jordi Alba, un defensa amb ànima de davanter

El defensa blaugrana és el defensa en Lliga que ha participat en més gols aquesta temporada en totes les competicions

Jordi Alba va marcar contra l'Osasuna en els últims minuts de partit un gol que apropa molt la Lliga a les vitrines culers. Amb aquesta diana, el lateral d’Hospitalet suma ja vuit participacions directes en gols, si sumem gols i assistències, situant-se com el defensa de la Lliga espanyola que ha participat en més gols en totes les competicions.

El d’Hospitalet ha marcat dos gols a la Lliga, l’últim davant Osasuna i també contra el Sevilla a l’Spotify Camp Nou, mentre que les seves sis assistències es reparteixen en tres a la Lliga, dues a la Copa del Rei i una a la Champions League. Amb tot això, les dades de Jordi Alba sumen més mèrit quan veiem que ho ha aconseguit amb menys minuts que la resta de jugadors (1.724 minuts). De fet, el blaugrana ha sumat vuit gols i assistències amb gairebé la meitat de minuts que Militao (3.690 minuts) o De Marcos (2.871 minuts), per exemple, que sumen set gols i assistències.

A més, Jordi Alba és el defensa més assistent de la Lliga en totes les competicions, amb sis, les mateixes que el blaugrana Kounde i Brian Oliván, de l’Espanyol.

Els gols decisius de Jordi Alba

El gol que va marcar Jordi Alba davant Osasuna en el minut 85 pot valer una Lliga. Però aquest no és el primer gol decisiu que el lateral marca d’ençà que va tornar al Club l’estiu del 2012.

El d’Hospitalet ha marcat 27 gols amb la samarreta blaugrana, dels quals sis han estat decisius i han donat la victòria al Barça. A més del d’aquesta temporada, cal destacar el de l’últim curs al camp del Betis, on Jordi Alba va marcar el gol que va assegurar la classificació per a la Champions al minut 94.

A més, amb un gol d’Alba al minut 91, el Barça va forçar la pròrroga davant el Granada als quarts de final de la Copa del Rei del 2021. I en aquell matx, encara va marcar un altre gol per acabar passant a les semifinals d’una Copa del Rei que es va acabar guanyant davant l’Athletic Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut