Rayo - Barça: Derrota a Vallecas (2-1)

Un gol de Lewandowski en els darrers minuts no és suficient per capgirar les dianes d'Alvaro García i Fran García, que eviten que els culers facin l'estocada definitiva a la Lliga

No ha pogut ser i el Barça ha perdut a Vallecas contra el Rayo. Malgrat la desfeta, però, l'equip de Xavi Hernández segueix liderant la taula de la classificació amb mà de ferro. I és que els culers mantenen els 11 punts de marge respecte el segon classificat, el Reial Madrid, i continuen tenint la Lliga a tocar.

Aquest dimecres, a Vallecas, es podria haver fet el pas definitiu, però aquest haurà d'esperar després dels gols d'Álvaro García i de Fran García, tot i que Lewandowski ha posat emoció en el tram final. Finalment, el Barça marxa de Madrid de buit, però amb la bona notícia que ja aquest dissabte, contra el Betis, els culers tindran una nova oportunitat per sumar els tres punts.

Bon inici del Rayo

El Barça no ha tingut una primera part fàcil. La sortida forta al terreny de joc del Rayo ha incomodat els de Xavi, que han tingut problemes per assentar-se sobre la gespa. A més, en una jugada ràpida, una assistència de Camello cap a Álvaro García ha acabat amb gol després d’un xut creuat i sec (1-0, min 19).

Davant d’aquesta diana, els culers han reaccionat bé i Dimitrievski ha salvat el gol de Lewandowski després d’una assistència de Raphinha (min 23). Malgrat tot, el pas dels minuts ha fet que el partit hagi perdut ritme i continuïtat i el Rayo ho ha aprofitat per mantenir l’electrònic. També perquè Lewy ha aconseguit perforar la porteria, però la seva posició estava en fora de joc per mil·límetres (min 42).

I si la primera part no ha estat positiva per al Barça, l’inici de la segona ha mantingut la tònica. Així, ràpidament Fran García s’ha plantat davant Ter Stegen, després d'aprofitar una pèrdua visitant, i ha ampliat les diferències (2-0, min 53).

El Barça ho intenta fins al final

Amb una bona pressió, l’equip d’Iraola ha aguantat el triomf. El Barça ho ha intentat, això sí, però no ha tingut l'encert necessari i el posicionament local ha dificultat la reacció.

Lewandowski ha reduït diferències en el tram final, després de caçar una pilota morta a l'interior de l'àrea (2-1, min 84), però no ha pogut tornar a perforar la porteria rayista i els tres punts s'han quedat a Vallecas.