FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Tres punts de llibre (1-0)

FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Tres punts de llibre (1-0)

Els blaugranes, amb un gol de Ferran, es retroben amb la victòria a la Lliga en un dels partits més especials de l'any

De la mateixa manera que Sant Jordi va vèncer el drac, el FC Barcelona ha derrotat l'Atlètic de Madrid. Els blaugranes s'ha imposat al conjunt matalasser amb el gol de Ferran Torres a les acaballes de la primera meitat. A la prèvia, Xavi Hernández parlava de recuperar la identitat del joc blaugrana, i tal com ho demanava, ha succeït. Els culers han estat capaços de mostrar la seva millor versió defensiva, però també ofensiva amb una davantera inspirada i molt activa en la recerca del gol.

 

En un dia tan assenyalat com és la diada de Sant Jordi, l'equip aconsegueix tres punts i comença a escriure les últimes pàgines cap al títol de Lliga. Amb tot per decidir, ben segur que no serà un camí de roses, però amb partits com aquest, els culers estan cada vegada més a prop.

Nivells alts d'energia

La cita a l'Spotify Camp Nou ha començat amb ensurt per als de Xavi. En la primera jugada del partit, Griezmann, s'ha plantat pràcticament sol davant Ter Stegen i amb un xut potent ha enviat la pilota al travesser de la porteria blaugrana.

Més enllà d'aquest avís, els matalassers no han mantingut l'energia inicial i, de mica en mica, els blaugranes han començat a assentar el seu estil de joc sobre la gespa. Els homes de Xavi Hernández han pres el control de l'esfèrica arribant a generar ocasions a través del joc col·lectiu, la més clara, una jugada de malabarista protagonitzada Lewandowski on el polonès no ha pogut rematar còmodament i la pilota ha acabat enganxant-se entre la defensa madrilenya abans que aprofites el refús Ferran. (min.17).

La defensa pren protagonisme

Precisament, la línia defensiva visitant ha estat un autèntic mal de cap pels culers. En la prèvia ja es deixava clar que el duel seria un xoc entre les defenses més potents d'Europa. I és que l'Atlètic de Madrid ha estat capaç de frenar una davantera inspirada formada per Ferran, Lewandowski i Raphinha. Ara bé, capitanejat per Araujo, el mur blaugrana també ha estat a l'altura i ha anul·lat les opcions de mantenir el control de la pilota dels de Simeone.

Sota pals, Ter Stegen tampoc ha passat desapercebut, malgrat que l'Atlètic no ha estat capaç de generar grans ocasions de perill, el porter teutó ha estat capaç d'intervenir quan l'equip més ho necessitava. Després d'un parell d'arribades blaugranes, els matalassers han tingut la seva, i l'alemany ha tret una mà providencial per evitar el gol de Griezmann (min. 35).

Ferran desequilibra

A l'altra banda del camp, Oblak no ha tingut la mateixa seguretat que Ter Stegen, perquè a les acaballes de la primera part, el Barça ha obert la llauna per posar l'avantatge en el marcador. De, presisament una recuperació defensiva, Koundé ha aconseguit enviar una passada llarga per Raphinha, que ha vist a Ferran perfectament situat, i el valencià amb sang freda s'ha esperat al moment indicat per rematar i perforar la porteria matalassera (1-0, min. 44).

El mateix "11" blaugrana ha estat l'encarregat de generar la primera ocasió de la segona meitat. Pocs minuts més tard del xiulet inicial, el valencià ha aconseguit treure un xut des de la frontal de l'àrea, que aquest cop sí, ha aconseguit aturar el búlgar.

Pluja d'ocasions blaugranes

A mesura que avançava la segona meitat, els blaugranes han anat creixent en atac i han estat capaços de desplegar un gran joc col·lectiu que ha resultat amb les jugades de perill més clares del partit. De fet, Gavi ha estat a escassos mil·límetres de fer el segon. D'una jugada blaugrana que no s'ha pogut finalitzar, el "30" ha cregut en el segon intent, ha recuperat la pilota i el xut ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria d'Oblak.

La defensa de l'Atlètic ha hagut de posar totes les seves forces en aturar l'empenta blaugrana, ja que el joc s'ha assentat a la seva meitat del camp. Les oportunitats per fer el segon han anat caient de dos en dos dels peus de Gavi, Lewandowski i Raphinha. Però el Barça ha perdonat.

Finalment, els blaugranes no han pogut materialitzar cap ocasió més, però amb el gol de Ferran aconsegueixen retrobar-se amb el triomf i donar un cop sobre la taula a la Lliga. Aquest resultat dona confiança als homes de Xavi Hernández per encarar el capítol final de la competició regular i afrontar-lo amb les millors sensacions possibles.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut