Quatre coses que cal saber abans del Barça - Girona

Quatre coses que cal saber abans del Barça - Girona

Repassem les diverses estadístiques i curiositats que has de conèixer al voltant del derbi català entre culers i gironins

El Barça s’enfrontarà aquest dilluns al Girona amb l’objectiu de sumar els tres punts per continuar la bona dinàmica en la competició i seguir liderant la classificació amb cert marge. El duel que es disputarà a l'Spotify Camp Nou a partir de les 21.00 hores serà un gran repte per als blaugranes per passar pàgina de l'eliminació a la Copa del Rei. A continuació, fem una ullada a algunes curiositats, dades i anècdotes abans del matx.

1660 dies després...

... l'Spotify Camp Nou torna a acollir un derbi entre blaugranes i blanc-i-vermells. Després de quatre anys, 6 mesos i 16 dies, el FC Barcelona tornarà a disputar un partit contra el Girona a l’estadi blaugrana. Precisament, des del 29 de setembre del 2018 que ambdós equips no es veien les cares en competició regular a Barcelona, on el partit va acabar amb empat amb gols de Messi i Piqué per la banda culer i dos d'Stuani pel cantó gironí.

L'equip amb més i menys porteries a zero

Que el Barça acumuli grans xifres defensives a la competició regular no és notícia. Gràcies a una sòlida defensa en els partits de Lliga han portat a l'equip barceloní a la part més alta de la classificació. Una de les dades més sorprenents són les 20 porteries a zero en 27 jornades que Ter Stegen ha estat capaç de signar. Per contra, el Girona és un dels equips més golejats i en només una ocasió han aconseguit deixar la porteria imbatuda, en el duel contra el València (1-0). Així doncs, el derbi enfrontarà l'equip amb més i menys porteries a zero del campionat.

TER STEGEN

Míchel, ple de derrotes contra el Barça

El tècnic del Girona no ha estat mai capaç de vèncer al conjunt blaugrana en cap dels duels que ha disputat com a entrenador. Fins en quatre ocasions el míster madrileny s'ha enfrontat als culers i ha perdut en totes elles.

La derrota més recent és la de la primera volta a Montilivi, amb triomf culer per 0-1. Abans d'aquesta, el madrileny va perdre els dos partits amb el Rayo Vallecano en la temporada 2018/19 (2-3 a Vallecas i 3-1 a Barcelona), i també en l'únic partit que va dirigir contra el Barça com a entrenador de l'Osca, en un 0-1 a l'Alcoraz.

El retorn dels exblaugranes

En les files del Girona FC, actualment, hi ha quatre jugadors que han passat per les categories inferiors blaugranes.  Santi Bueno, Arnau Martínez, Valery FernándezOriol Romeu retornaran a Barcelona per enfrontar-se al club blaugrana. Només aquest últim ha jugat contra el Barça a l'Spotify Camp Nou, i ho va fer amb victòria (2-3) lluint la samarreta del València la temporada 2013/14. Els altres tres podrien jugar per primer cop en un camp on s'hi havien imaginat moltes vegades, tot i que ara ho farien com a visitants.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut