PRÈVIA | Salvar la trampa a Elx per seguir intractables en lliga

PRÈVIA | Salvar la trampa a Elx per seguir intractables en lliga

El Barça necessitarà la serietat de sempre per evitar sorpreses no desitjades després de l'aturada de la lliga pels partits de seleccions

El Barça es torna a posar la granota de fer feina per intentar que no hi hagi una mínima possibilitat de relaxació després de l'aturada per seleccions. Amb la moral pels núvols després de guanyar el Clàssic de Lliga contra el Reial Madrid, l'eufòria frenada de cop pels compromisos internacionals, però després d'un llarg cap de setmana sense competició, torna a rodar la pilota.

Un Elx a la recerca del miracle

Ho farà aquest dissabte a partir de les 21.00 hores a l'Estadi Martínez Valero d'Elx, la casa del cuer de la competició i que, en aquests moments de temporada, hi té ben poc a perdre. Després de 26 jornades només ha pogut sumar 13 punts, i a falta de 36 punts en joc n'ha de retallar un total de 14 amb l'Espanyol, que ara mateix és l'equip que marca la permanència a l'elit.

Una tasca més que complicada que fa que encarin la visita del líder amb una pressió inexistent i molt a guanyar. Perquè, en l'any del seu centenari sembla que van descomptant els dies perquè es consumi el descens i comencin a treballar en la confecció de la plantilla de la temporada que ve.

El cuer estrena entrenador, una vegada més

Així s'explica que el partit d'aquesta nit sigui el primer de Sebastián Beccacece a la banqueta de l'Elx. El tècnic argentí viurà la seva primera experiència a les banquetes europees en un context amic, doncs el màxim accionista de l'Elx, Cristian Bragarnik, és també el seu representant. Beccacece, després d'haver passat per equips com Racing d'Avellaneda o Defensa y Justicia, les seves últimes tasques, ha signat fins a 2024, amb clares perspectives de ser també el tècnic de l'Elx a Segona Divisió si no es consuma el miracle.

Així, el Barça haurà de tenir controlada la dita que pregona que "entrenador nou, victòria segura", una frase que al Martínez Valero s'han cansat de repetir, perquè Beccacece és el seu sisè entrenador aquest curs. Les set primeres jornades les va dirigir Francisco, i quan va ser acomiadat va entrenar un partit el lleidatà Alberto Gallego, que era el tècnic del filial, abans de deixar pas a l'argentí Almirón, que en la seva segona etapa només va durar cinc jornades. 

Beccacece busca fer bo el factor sorpresa

Amb la sortda d'Almirón la banqueta va tornar a quedar orfena i la va haver d'ocupar una jornada Sergio Mantecón, el director esportiu, fins a la contractació de Pablo Machín, que va ser acomiadat després de perdre contra la Reial Societat, just abans de l'aturada.

Ara, els blaugrana han d'estar alerta perquè Beccacece no els sorprengui. Un partit que molts poden definir com a trampa perquè els blaugrana tornen a la competició amb bastantes baixes, i algunes que no ho eren respecte al partit anterior.

Araujo, novetat d'última hora a la convocatòria

Més enllà de les lesions d'Ousmane Dembélé o Pedri, que ja s'havien perdut les darreres jornades, ara cal sumar-hi tres noms més. Per a la defensa, Xavi Hernández no podrà disposar d'Andreas Christensen, que va patir una lesió al soli de la cama esquerra amb Dinamarca.

Passant a la línia de mitjos, tampoc estarà a Elx el neerlandès Frenkie de Jong, amb una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta, mentre que a la parcel·la atacant caldrà buscar un recanvi per a Raphinha, sancionat després de veure la cinquena groga de la temporada contra el Reial Madrid.

En canvi, la bona notícia és l'entrada de Ronald Araujo, que s'ha pogut recuperar de la lesió que va patir durant el Clàssic a l'adductor de la seva cuixa esquerra, i l'uruguaià és un dels 21 jugadors convocats per Xavi Hernández. La llista, al complet, és aquesta: Ter Stegen, R. Araujo, Sergio, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Iñaki Peña, Marcos A., Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, Kounde, Eric, Balde, M. Casadó, Gavi, Pablo Torre, Arnau Tenas, A. Alarcón, Estanis i Aleix Garrido.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut