Quatre curiositats de l’Elx - Barça

Partit important al Martínez Valero entre el cuer i el líder de la classificació, amb precedents recents favorables als culers

Després de l’aturada de seleccions, torna la Lliga i ho fa aquest dissabte amb un Elx - Barça al Martínez Valero. Els blaugranes viatjaran a terres valencianes per disputar la jornada 27 amb un objectiu clar, mantenir, com a mínim, els 12 punts d’avantatge aconseguits després de la victòria al Clàssic del passat 19 de març (2-1).

Grans dades davant els il·licitans

Els blaugranes es troben en la seva millor ratxa sense perdre davant l’Elx. I és que el Barça no cau davant l’equip il·licità des de l’any 1974. Aquell dia, l’equip dirigit per Rinus Michels va perdre a l’antic estadi d’Altabix per 1-0. Des de llavors, són 20 partits entre catalans i alacantins, amb un balanç de 16 victòries blaugranes i quatre empats.

De fet, el Barça ha guanyat els seus darrers set partits davant l’Elx. L’últim empat va ser la temporada 2014/15, a la penúltima jornada de Lliga, quan van empatar a 0 al Martínez Valero.

S’estrena Beccacece a la banqueta alacantina

Després de la derrota davant la Reial Societat per 2-0, l’Elx va decidir acomiadar al seu entrenador Pablo Machín. Per substituir al tècnic de Sòria, han incorporat Sebastián Beccacece, que debutarà davant el Barça. L’argentí serà el quart entrenador que ha tingut l’Elx aquesta temporada, a més dels dos interins que han dirigit l’equip entre els canvis de tècnics.

Beccacece serà la primera vegada que entreni fora d’Amèrica del Sud, on va guanyar la Recopa Sud-americana amb Defensa y Justícia l’any 2021 davant el Palmeiras brasiler.

Un exblaugrana, la gran amenaça

El màxim assistent de la temporada de l’Elx és Gerard Gumbau, amb quatre passades de gol. El migcampista de Campllong va jugar al planter blaugrana i fins i tot, va arribar a debutar amb el primer equip del Barça, precisament contra l’Elx a la Copa del Rei.

A més, Gumbau està acompanyat per Álex Collado a la plantilla. L’extrem de Sabadell està cedit al conjunt valencià, però des de principis de gener està lesionat. Collado havia jugat nou partits, marcant un gol i donant una assistència abans de caure lesionat.

2015-01-15 ELCHE-BARCELONA 04

Un equip que marca molt d’hora

L’Elx és el conjunt de Primera Divisió que té millor percentatge de gols en els primers 15 minuts de partit. Dels 19 gols que han marcat aquesta temporada, cinc han estat durant el primer quart d’hora, un 26%. Per una altra banda, és el conjunt de Primera Divisió que menys gols ha marcat (19), mentre que el Barça és el que menys gols encaixa (9). Els il·licitans a més, són l’equip amb més gols encaixats de la Lliga, amb 51.