Xavi:

Xavi: "Guanyar seria un cop a la taula. Estem molt motivats"

El tècnic blaugrana ha parlat el dia abans del seu primer Clàssic com a entrenador a l'Spotify Camp Nou sobre Pedri, el Reial Madrid i la importància de guanyar demà

Xavi Hernández es troba a les portes de viure el seu primer Clàssic com a entrenador a l'Spotify Camp Nou. Després d'haver-ne viscut sis, dividits entre el Bernabéu, l'Aràbia Saudita i Las Vegas, el de Terrassa s'asseurà a la banqueta local del feu blaugrana per enfrontar-se al màxim rival. 

Sobre això, al voltant de l'absència de Pedri, del moment en què arriben tots dos equips i diversos temes més n'ha parlat el tècnic culer durant la roda de premsa prèvia al partit, que ha versat sobre els diferents punts:

El nivell del Madrid

"El veig molt fort. Últimament, està molt bé, i físicament han millorat molt des del gener cap aquí. Segur que ens pressionaran a dalt."

 

"Estem davant un Madrid que és campió d'Europa i va guanyar l'última lliga amb molta diferència. Serà un partit molt complicat. Crec que la cosa està al 50%"

El pla de partit 

"Intentarem tenir més domini que l'últim, i ser molt més protagonistes amb pilota que a les semis de Copa al Bernabéu."

"En tot moment pressionarem amunt. És el nostre estil. A la Supercopa vam competir molt bé amb pilota i el dia de la Copa sense pilota. Si fem totes dues coses tenim les de guanyar, però jo pateixo quan el meu equip no té la pilota. Ens estem defensant molt bé, però l'objectiu és tenir més domini."

El Clàssic pot definir la lliga?

"És un partit que pot ser decisiu en cas que nosaltres guanyem, però no és una gran final. En cas de guanyar seria un cop a la taula, però no és definitiu matemàticament."

"Sabem que és una oportunitat molt gran, perquè seria un pas endavant molt important. Estem molt motivats."

La baixa de Pedri

"Pedri arribava molt just. Sabíem que hi havia un risc, i ahir va voler entrenar i no es va sentir al 100 %. És millor que descansi i es recuperi bé. Sempre parlem que això va de sensacions, i no eren bones. No volem perdre a Pedri dos mesos més"

Una motivació personal

"Els clàssics em posen, m'extramotiven. A més, l'escenari molt bo i positiu, perquè tenim molt a guanyar. És el meu primer Clàssic coma  entrenador a l'Spotify Camp Nou i em fa especial il·lusió"

El duel Araujo-Vinícius

"Araujo és molt fort físicament, és un portent i li agrada defensar. És responsable, líder, guanyador en duels... és un defensa de talla mundial, dels millors del món. És una garantia tenir-lo."

"Quan ha hagut d'enfrontar-se a Vinícius ha sortit guanyador, però Vinícius marca diferències. És un jugador que m'agrada molt i hem de vigilar molt."

L'estat de forma de Raphinha

"Raphinha té una personalitat espectacular per jugar al Barça. En els mals moments ha sabut aguantar les crítiques. Ara, ens estem beneficiant molt d'ell, en assistències i en gols. Està marcant diferències en el seu primer any al Barça, i s'ho mereix perquè treballa molt."

El Barça, més estable que mai

"No ho aconseguiran. Estem molt estables. Jo sé que quan jugava guanyàvem de forma lícita. Mai vaig sentir que guanyava pels àrbitres. Si ho sento així me'n vaig cap a casa. Igual que no vull que em perjudiquin, no vull que em beneficiïn."

"Ens centrem a competir. Com a staff intentem ser naturals amb els jugadors i abstreure'ns de tot el que passa al voltant d'un club com aquest."

"El que digui el president va a missa. És el líder d'aquest projecte. No vull parlar del tema que ja he parlat molt."

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut