El Barça arriba a les 100 victòries en els Clàssics

El Barça arriba a les 100 victòries en els Clàssics

Amb el triomf contra els blancs a l'Spotify Camp Nou, els culers han sumat la victòria número 100 contra el màxim rival en partit oficial

La rivalitat entre el FC Barcelona i el Reial Madrid és la més històrica de tot el panorama futbolístic mundial. Culers i merengues porten veient-se les cares durant més d'un segle, cosa que ha donat lloc a una llista larguíssima d'enfrontaments i d'epoques de domini d'un i altre equip en els enfrontaments directes. Amb tot, el comptador de victòries blaugrana ha anat pujant fins arribar a un número rodó com el 100, que s'ha assolit després de superar el Reial Madrid per 2-1 gràcies als gols de Sergi Roberto i Kessié.

La victòria 100 aplana més el camí a la lliga

Gràcies al triomf blaugrana en el partit de la jornada 26 de lliga, a més d'ampliar fins a 12 punts l'avantatge al capdavant de la taula, s'ha aconseguit aquesta xifra centenària. D'aquests 100 triomfs, un total de 74 han estat en lliga, mentre que la resta es divideixen en 17 victòries a la Copa, 5 a la Supercopa d'Espanya, dues a la Lliga de Campions i dues més a la desapareguda Copa de la Lliga.

Com és lògic, la majoria d'aquestes s'han donat a casa; una mica més del doble. Amb aquesta última, un total de 64 s'han produït com a locaL, mentre que fins a 31 han arribat en territori merengue i les cinc restants han estat en territori neutral.

Domini culer al Segle XXI

Aquestes últimes, en tractar-se de finals de Copa, de Supercopa o semifinals del Torneig de les festes de coronació del rei Alfons XIII, una competició que es va disputar el 1902 amb motiu de l'inici del regnat d'Alfons XIII que la RFEF no reconeix com a oficial, però que sí que ho era quan es va jugar. 

Si agafem les dades del segle XXI s'observa una petita diferència a favor dels blaugrana. Dels 66 partits disputats des de l'any 2000, el Barça n'ha sortit victoriós d'un total de 26, el Madrid n'ha guanyat 23 i els 17 restants han acabat en taules. On sí que és més clar aquest domini és en els gols a favor, on els blaugrana n'han anotat fins a 114, pels 95 dels blancs.

Una més per empatar a triomfs totals

Amb el repte d'aconseguir la victòria número 100 a la butxaca, l'objectiu més proper és molt clar. Després de l'aturada per seleccions, els de Xavi jugaran a Elx, però quatre dies més tard es decidirà el finalista de la Copa amb la tornada de les semifinals, també al Camp Nou. Si el Barça guanya el partit, a més de fer bo el 0-1 de l'anada i accedir a la final, restablirà el poder en l'historial dels Clàssics, doncs tindria 101 victòries, que són les que acumulen els merengues.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut