Athletic Club - Barça: Un líder amb caràcter (0-1)

Athletic Club - Barça: Un líder amb caràcter (0-1)

Els de Xavi Hernández han sabut patir i han aconseguit un triomf molt important, gràcies a un gol de Raphinha, just abans de rebre el Reial Madrid a l'Spotify Camp Nou

Victòria molt important del Barça a San Mamés. I de caràcter, perquè els homes de Xavi Hernández han sabut patir i han aconseguit sumar tres punts d'or després de guanyar l'Athletic Club, en un partit d'alt voltatge i molt emocionant (0-1).

 

Un gol de Raphinha just abans del descans i les aturades de Ter Stegen, MVP d'aquest enfrontament, han resultat determinants sobre la gespa de l'estadi basc, el dia que el Barça havia de mantenir sí o sí la diferència de 9 punts al capdavant de la classificació.

Perquè ara la següent jornada s'afronta amb una mica més de tranquil·litat, amb la visita del Reial Madrid a l'Spotify Camp Nou. En cas de victòria, els blaugrana faran un pas molt important de cara al títol de Lliga i avançarien els blancs per 12 punts. En cas de derrota a casa, encara quedaria marge ja que els blancs es mantindrien a sis. 

Raphinha segueix en ratxa

Tot i que el Barça ha començat controlant el partit, li ha costat sortir de la pressió alta que ha plantejat l'Athletic Club, ja que no ha deixat fluir del tot el joc blaugrana. Malgrat això, les primeres grans ocasions han estat per als de Xavi Hernández, primer amb un xut de Ferran que ha sortit fregant el pal (min 2) i, posteriorment, amb un u contra u de Lewandowski que Agirrezabala ha aturat (min 16). 

L'Athletic, però, no s'ha fet petit i ha continuat pressionant molt i bé per posar en problemes la defensa blaugrana en un parell d'ocasions. Berenguer, que ha fallat a porta buida després d'aprofitar una errada de Kounde (min 24), i Raúl García, que s'ha topat contra el travesser (min 33), podrien haver avançat els locals.

Però ha estat Raphinha qui ha decantat primer la balança quan ha rematat amb la dreta una passada genial de Sergio Busquets. En primera instància, l'àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc, tot i que la revisió del VAR ha acabat fent pujar aquesta acció a l'electrònic de San Mamés (0-1, min 45). Sisè gol del brasiler a la Lliga, el 9è amb el Barça, que ha marcat el pas pels vestidors.

photo_5798943605178612860_y

Apareix Ter Stegen...

La represa ha calmat una mica el ritme, però no les intencions dels dos equips. Mentre que el Barça ha intentat ampliar les distàncies, i Lewandowski l'ha tingut després d'una brutal jugada de Balde (min 52), l'Athletic ha buscat l'empat tot i el desgast físic del primer temps.

Així, els bascos, que amb el pas dels minuts han fet passos endavant, han tingut l'empat en diverses ocasions, però un gran Marc-André Ter Stegen ha aparegut per evitar-lo. Primer, en un xut de Berenguer que entre Christensen i el porter alemany han enviat a la base del pal (min 71). Posteriorment, en una estirada providencial i antològica després d'un xut amb rosca de Muniain (min 79). 

Iñaki Williams, en una contra, sí que ha aconseguit batre Ter Stegen en el tram final (min 87), però en la recuperació Muniain havia estirat el braç i l'àrbitre, després de consultar-ho novament amb el VAR, ha decidit anular aquest gol. 

... i també Marcos Alonso

El porter del Barça, però, encara no havia dit l'última paraula i, després que Nico Williams no hagi pogut rematar, un xut de Yuri perillossíssim ha estat desviat per l'alemany. El refús ha caigut a peus de Guruzeta i, aquest cop, la intervenció pràcticament sota pals de Marcos Alonso ha salvat l'empat (min 93). 

Ja de forma definitiva, perquè ara sí que el Barça ha pogut tancar el marcador i sumar una nova victòria a la Lliga. La 21a en 25 jornades, després d'una nova porteria a zero, que permet al Barça enfilar-se als 65 punts just abans de rebre el Madrid a l'Spotify Camp Nou.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut