Athletic Club - Barça: Prova de foc a Bilbao

Athletic Club - Barça: Prova de foc a Bilbao

Els blaugranes visiten San Mamés amb l’objectiu clar de seguir sumant de tres en tres a la Lliga per mantenir l’avantatge de 9 punts davant el Reial Madrid

El FC Barcelona arriba a la recta final de Lliga amb el propòsit de mantenir o ampliar l'avantatge de 9 punts sobre el Reial Madrid. L’objectiu és poder afrontar el Clàssic del proper cap de setmana havent encadenat una segona victòria a la Lliga, la que miraran d’assolir els de Xavi aquest diumenge a Bilbao (21 hores) en un duel que ja és un històric a la Lliga. Els blaugranes hauran de vèncer al conjunt basc per recuperar l'avantatge de 9 punts després de la victòria dels blancs davant l'Espanyol.

L'estadi basc en els últims anys s’està convertint en un dels estadis més complicats per als culers. I és que dels darrers sis partits del Barça a “La Catedral” només n’ha guanyat un, l’any 2021, per 2-3 a la Lliga. Els altres, incloent partits de Copa del Rei i Lliga, van suposar tres derrotes i dos empats. Per altra banda, els últims dos partits davant l’Athletic Club han acabat amb victòria per 4-0, això sí, van ser a l’Spotify Camp Nou.

A més, serà un partit especial per al tècnic de l’Athletic Club, ja que serà la segona vegada que Ernesto Valverde s’enfronti al FC Barcelona després que acabés la seva etapa a Can Barça. L’extremeny va estar dues temporades i mitja a la banqueta culer, on va guanyar dues Lligues, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya.

Cap a Bilbao amb Gavi i Lewandowski

Per a aquest autèntic partidàs, Xavi Hernández recuperarà Robert Lewandowski, recuperat de la seva lesió, i a Gavi, sancionat contra el València. Però encara tindrà les baixes de Pedri i Dembélé, ja que els dos continuen lesionats. Unes baixes a qui se’ls hi sumarà Ronald Araujo, que va veure la targeta vermella directa davant el València.

La llista de convocats del Barça la formen Ter Stegen, Sergio, Gavi, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Iñaki Peña, Christensen, Marcos A., Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, F. De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Balde, Pablo Torre, Arnau Tenas i A. Alarcón.

L’Athletic Club necessita sumar

Els lleons arriben al matx davant el Barça amb la necessitat de sumar per continuar lluitant per les posicions que donen accés a Europa. L’Athletic Club és novè classificat a dos punts del setè, però no ha guanyat cap dels seus últims tres partits, acumulant dues derrotes i un empat. Però és que els seus nombres a San Mamés tampoc estan passant una bona ratxa, ja que dels darrers quatre partits a casa, només n’han guanyat un.

A més, l’exentrenador del Barça, Ernesto Valverde, tindrà baixés molt importants, com la d’Oihan Sancet, el màxim golejador a la Lliga dels bascos. El de Pamplona va veure la targeta vermella davant el Rayo Vallecano en el temps de descompte i es perdrà el duel davant el Barça. També és baixa Unai Simón, mentre que Ander Herrera és dubte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut