Cinc coses que has de saber de l’Athletic Club - Barça

Cinc coses que has de saber de l’Athletic Club - Barça

Partidàs a la vista a San Mamés amb la visita del líder de la lliga. Per anar obrint boca, et deixem cinc coses imprescindibles que cal conèixer abans que diumenge a les 21h rodi la pilota

Després de la victòria a l’Spotify Camp Nou contra el València, els blaugranes visiten San Mamés per enfrontar-se a l’Athletic Club. Serà aquest diumenge 12 de març, a les 21:00h amb la missió de conservar o augmentar la distància de nou punts davant el Reial Madrid. Per anar obrint boca, repassarem cinc dades que cal saber sobre aquest proper enfrontament del Barça.

1. Ernesto Valverde, un vell conegut

Un dels protagonistes del partit serà Ernesto Valverde, actual entrenador de l’Athletic Club. El ‘Txingurri’ va dirigir el Barça entre les temporades 2017/18 i 2019/20, guanyant dues Lligues, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya. Aquest serà el segon enfrontament entre Barça i Valverde d’ençà que va deixar el Club. El primer va acabar en victòria blaugrana aquest passat octubre per 4-0.

Valverde, durant un partit al Camp Nou.

2. Un rival en mala ratxa

L’Athletic és novè a la lliga, amb 33 punts i a quatre del sisè, que a falta de veure si el guanyador de Copa necessita la plaça d’Europa League o no, és la que atorga l’última plaça europea. Els lleons no han guanyat cap dels últims quatre partits, amb tres derrotes i un empat. Venen de firmar taules amb el Rayo Vallecano, en un duel directe per les posicions europees. A casa, buscaran tornar a recuperar sensacions.

3. San Mamés, una plaça difícil 

Els blaugranes visiten un dels estadis més difícils de la primera divisió, i així es reflecteix en els últims precedents. Dels darrers sis partits que el Barça ha jugat a Bilbao, només ha aconseguit guanyar-ne un, l’any 2021 a la Lliga 2-3 amb un gol de Pedri i dos de Messi).

4. Una possible final de la Copa

Barça i Athletic Club són els dos equips amb més títols de Copa, i aquesta temporada estan a un partit de trobar-se a la final, que és la més repetida de la història de la competició, amb nou. Perquè això es doni, el Barça ha de fer bo el 0-1 de l’anada al Bernabéu mentre que els lleons han de remuntar l’1-0 en contra que van patir al Sadar en mans de l’Osasuna.

5. L'Athletic, sense la seva arma més letal

L'empat dels bascos a Vallecas no només va suposar el quart partit consecutiu sense guanyar dels d'Ernesto Valverde, sinó que a més van patir l'expulsió d'Oihan Sancet al temps afegit. El pamplonica és una baixa molt important de cara a l'enfrontament amb el Barça, ja que, amb vuit dianes dels 33 del seu equip, és el màxim golejador de l'Athletic en aquesta lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut