FC Barcelona - València: El líder sap patir (1-0)

Els blaugranes firmen un nou triomf a la Lliga després d'un gol de la Raphinha al primer temps

El retorn a la competició regular ha fet profit als blaugranes. El FC Barcelona s’ha retrobat amb la victòria a la Lliga després de batre per 1-0, amb gol de Raphinha, a un València necessitat de punts. Tot i que el duel no ha estat tant plàcid com a priori podria semblar per la distància en la classificació, els culers han firmat un joc molt sòlid defensivament per firmar el triomf i continuar capitanejant la taula amb un cert marge.

A banda de l’aspecte esportiu, l’Spotify Camp Nou ha viscut una jornada molt especial. L’estadi, tenyit de “Lila Barça”, ha commemorat el dia de la dona del proper 8 de març en un prepartit ple d’activitats a l’esplanada del camp. A més, minuts abans del xiulet inicial Alexia Putelles, guanyadora del “The Best” i Keira Walsh, Mapi León i Lucy Bronze, premiades al millor 11 de la FIFA, han compartit amb el públic assistent de l’Spotify Camp Nou els premis aconseguits a la gala de la FIFA del passat dilluns.

Inconcreció inicial amb gol blaugrana

El duel a l'Spotify Camp Nou ha començat amb les pulsacions molt accelerades, fet que ha provocat algunes imprecisions als primers compassos. Després d'uns minuts de tempteig i amb el joc concentrat principalment a camp blaugrana, el guió del partit ha canviat completament amb l'arribada del gol barceloní.

I és que un Sergio Busquets estratosfèric ha convidat Raphinha a perforar la porteria visitant. El català ha vist la diagonal del brasiler i amb una passada mil·limètrica l'esfèrica ha arribat a la posició del '22' blaugrana, que ha pentinat la pilota per obrir la llauna i posar l'avantatge en el marcador (1-0, min. 15). El gol ha recordat a aquell que va fer el brasiler a Pamplona.

Fermesa culer sense sentenciar

A partir del gol, el València s'ha desinflat i això ho han aprofitat els culers per prendre el control del partit. Des de les bandes, el Barça ha fet un vestit a mida al conjunt valencià que ha vist com Raphinha i Ferran aconseguien trencar contínuament la línia defensiva rival per filtrar pilotes a l'àrea de Mamardashvili. Amb el ritme del partit estabilitzat, el conjunt de Xavi Hernández ha gaudit d'algunes ocasions per posar el 2-0 abans del descans. De les botes d'un Raphinha inspirat han nascut les principals arribades de perill blaugranes, però malauradament no s'han pogut transformar.

Als darrers compassos de la primera meitat el domini blaugrana ha flanquejat lleugerament. Un cop el conjunt barceloní ha rebaixat les amenaces a la porteria rival, el València ho ha aprofitat per intentar perforar la xarxa de Ter Stegen, sortosament sense èxit.

Quinze minuts de desgavell...

A la represa, el partit ha abaixat un parell de marxes i l’ambient s’ha adormit. Però la calma ha durat pocs minuts i el duel s’ha tornat a despertar després d’un xut de Koundé que ha impactat en la mà de Guillamón i on l’àrbitre ha assenyalat la pena màxima. Ferran ha estat l’encarregat d’executar el penal, però malauradament el seu xut ha sortit per la línia de fons després de picar el terra i estavellar-se al pal.

Les males notícies han continuat caient pel cantó blaugrana. Pocs minuts després del penal fallat Araujo ha vist la targeta vermella per frenar la carrera d'Hugo Duro quan era l’últim home de l’atac valencià.

Una defensa com cap altra

Amb un home menys, al Barça li ha tocat remar a contracorrent. Els blaugranes, tot i la inferioritat numèrica, han continuat aplicant pressió alta en alguns moments del duel, cosa que els ha permès frenar l’empenta rival. El València, amb aquest nou escenari favorable, ha canviat el dibuix per intentar aconseguir obrir el compte golejador, però els homes de Rubén Baraja no s’han acabat de trobar còmodes amb el nou plantejament.

Aquesta situació ha provocat que en tota la segona meitat cap dels dos equips gaudís de grans ocasions per sentenciar o empatar el partit. Amb la incorporació a la defensa d’Eric Garcia el Barça ha situat un tercer central per evitar mals majors del conjunt rival, i la fórmula ha funcionat. El València no ha estat capaç d’efectuar cap xut entre els tres pals en tot el partit, tan sols un als darrers segons que ha blocat fàcilment Ter Stegen.

Finalment, el Barça ha sabut patir per tornar a emportar-se una victòria crucial per la competició domèstica. Gràcies a un bon treball en defensa, el conjunt blaugrana ha tornat a deixar una nova porteria a zero i ja en són 18 en 24 partits aquesta temporada.