Barça - València: Que el Clàssic serveixi d'impuls

Barça - València: Que el Clàssic serveixi d'impuls

Els blaugranes intentaran tornar a sumar de tres a la competició domèstica després de guanyar el primer Clàssic de la Copa del Rei

El calendari no dona excessiu temps per a les celebracions, i tot i l'enorme alegria que va suposar la victòria a la Copa del Rei al Santiago Bernabéu (0-1), aquesta ha de servir també perquè el canvi de xip i de competició sigui més fàcil de fer. 

Perquè els de Xavi Hernández, amb el triomf a territori blanc han trencat la ratxa de dues derrotes seguides, primer a Europa i després a Almeria, en partit de lliga. Ara, torna la competició domèstica, que tot i haver caigut en l'última jornada, els blaugrana segueixen liderant amb set punts de marge respecte al Madrid. La visita del València a l'Spotify Camp Nou d'aquest diumenge (16:15h), és la primera oportunitat per mantenir aquest marge que segueix sent un botí molt valuós i aconseguit a base de la regularitat i la constància.

Prèvia festiva amb l'oferiment dels 'The Best'

Dues virtuts que no ha demostrat el rival d'aquesta jornada, un València que necessita puntuar per sortir de la zona de descens. Els precedents són favorables als de Xavi Hernández, ja que els blaugranes no han perdut cap partit jugant a casa davant el València des del 2016. Aquell dia els valencians van superar al Barça per 1-2.

Des d’aquell partit, els dos equips s’han enfrontat fins en set ocasions a l’Spotify Camp Nou, que s’han traduït en cinc victòries blaugranes i dos empats. Ser'a un dia festiu per al barcelonisme, perquè abans del començament del partit Alexia Putellas oferirà el premi “The Best” aconseguit el passat 27 de febrer a París. També se sumaran a la de Mollet del Vallès: Mapi León, Keira Walsh i Lucy Bronze, les tres incloses al millor 11 de la FIFA juntament amb Alexia.

Alexia The Best 2022

Convocatoria 

Xavi Hernández tindrà fins a quatre baixes molt sensibles. Gavi no podrà jugar per sanció, ja que va veure la cinquena targeta groga davant l’Almeria i se sumarà als lesionats Pedri, Dembélé i Lewandowski. Quatre jugadors molt importants pel tècnic egarenc. 

Però per l’altra banda, Xavi recuperarà a Christensen que després de no jugar davant el Madrid per un cop, torna a estar recuperat. La resta dels 20 convocats del Barça són: Ter Stegen, R. Araujo, Sergio, Ansu Fati, Ferran, Iñaki Peña, Christensen, Marcos A., Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, F. De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Balde, Pablo Torre, Arnau Tenas, A. Alarcón i Estanis Pedrola.

Un rival molt necessitat

Els de Rubén Baraja arriben després d’una victòria crucial davant la Reial Societat que trencava una ratxa de vuit partits sense conèixer la victòria a la Lliga. Els valencians només havien sumat un punt dels últims 24 en joc, uns resultats que els havien enfonsat fins a posicions de descens.

I és que després de l’aturada pel Mundial, els “ches” només han guanyat tres partits, i els dos anteriors eren de Copa i contra rivals de categoria inferior com l’Sporting i La Nucia, una competició on varen caure eliminats en mans de l’Athletic Club. 

Això sí, aquesta última victòria patida davant la Reial, ha donat un cop de mà al València, que arribarà a l’Spotify Camp Nou amb ganes de continuar sumant de tres. Però tindran baixes rellevants, com la de Gabriel Paulista i Gayà, els dos lesionats. I Nico tampoc estarà disponible, ja que el jugador cedit pel Barça es va fracturar el cinquè metatarsià del seu peu esquerre i encara continua de baixa, tot i que tampoc podria haver jugat per la clàusula en la cessió que ho impedeix.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut