Sergio Busquets, el més clàssic d'entre els Clàssics

Sergio Busquets, el més clàssic d'entre els Clàssics

El capità del Barça ja és el jugador amb més Clàssics de tota la història amb 46, i supera així Leo Messi i Sergio Ramos

La titularitat de Sergio Busquets al Santiago Bernabéu no és una més. La presència del capità en els esquemes de Xavi Hernández és innegociable, i el fet que hagi estat un dels onze escollits d’inici per defensar la samarreta blaugrana en el partit d’anada de les semifinals de la Copa suposa que ja és el futbolista que ha jugat més Clàssics de tota la història.

Sergio Busquets destrona Leo Messi i Sergio Ramos

Amb aquest, el migcentre acumula un total de 46 partits jugats contra el màxim rival, superant així la xifra de 45 que fins avui compartia amb Leo Messi i Sergio Ramos. Ara, el defensa andalús i el davanter argentí, que paradoxalment són companys d’equip, comparteixen la segona i tercera posició d'un podi que té un nou número 1.

Sergio Busquets va inaugurar aquesta llarga llista del 13 de desembre de 2008, a les ordres de Pep Guardiola i amb el 28 a l’esquena, sent encara jugador del Barça Atlètic, disputant gairebé mitja hora d’un partit que va acabar 2-0 gràcies als gols de Samuel Eto’o i Leo Messi, tots dos amb Sergio sobre la gespa.

Va forçar un penal en el seu debut en un Clàssic

El que pocs recorden és que en aquell partit, quan portava poc més de cinc minuts al camp, Sergio va provocar un penal de Míchel Salgado que Eto’o, encara amb 0-0, no va poder transformar. Quinze anys més tard d’aquella primera vegada, que va ser a l’Spotify Camp Nou, ara n’ha viscut la 46a, en aquest cas a territori blanc.

sergio clasics

Entremig, 28 Clàssics de lliga, la competició en la qual n’ha disputat més, 9 de Copa comptant el d’avui mateix, 7 de la Supercopa d’Espanya i dos més de la Champions League han convertit el de Badia en una llegenda absoluta de l’enfrontament futbolístic més global de tots.

Només tres Clàssics com a suplent

Aquests 46 Clàssics demostren la importància de Sergio Busquets al llarg de 15 anys en un context de la màxima exigència com és el Barça, sent sempre una peça absolutament insubstituïble per tots els entrenadors que l’han dirigit. Així ho evidencia que només en 3 d’aquests 46 totals els hagi començat com a suplent, i dos d’aquests van ser el seu primer i segon Clàssic, en la temporada 2008/09.

Un jugador irrepetible que ha exercit com a metrònom culer durant tota la seva carrera, però que encara no sap el que és celebrar un gol en un Clàssic, però que ha celebrat més del que ha lamentat, perquè el balanç segueix sent favorable a ell, amb 22 victòries, vuit empats i 16 derrotes. Aquesta xifra de 22 victòries, a més, amb l'aconseguida al Santiago Bernabéu, Sergio Busquets no només és el que més Clàssics ha jugat, sinó que també és el que més ha guanyat, superant així els 21 triomfs de Paco Gento, llegenda blanca, als 42 Clàssics que va disputar.

Dues oportunitats més per engrandir la llegenda

Això no acabarà així, doncs si res no es torça, a Sergio encara li queden, com a mínim, dos Clássics més, i ben aviat. El pròxim dia 19 de març, a l’Spotify Camp Nou, en partit de lliga, i també a casa, però en la tornada d’aquestes semifinals de Copa, que ja es disputarà el 5 d’abril. Així doncs, Sergio Busquets encara serà el més clàssic d’entre els Clàssics i seguirà apujant un llistó que serà molt difícil de superar per qualsevol que ho intenti, ja jugui de blanc o de blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut