Reial Madrid – FC Barcelona: L’hora de reivindicar-se

Reial Madrid – FC Barcelona: L’hora de reivindicar-se

El FC Barcelona visita el Santiago Bernabéu en l’anada de la semifinal de Copa després de dues derrotes i amb múltiples absències clau per lesió

Toca un nou Clàssic. El FC Barcelona visita aquesta nit el Santiago Bernabéu en l’anada de les semifinals de Copa amb la intenció d’assolir un bon resultat de cara al duel de tornada, que tindrà lloc d'aquí a un mes, el proper 5 d’abril, a l’Spotify Camp Nou. El desplaçament a Madrid arriba en un moment delicat per als culers, que venen de caure a Manchester i també a Almeria i que, a més, han acumulat diverses lesions de jugadors clau en les darreres setmanes: Dembélé, Pedri, Lewandowski...

IMG_4921

Canvi de tendència

Ara bé, segurament no hi hagi millor partit ni millor escenari que el camp de l’etern rival per canviar aquesta petita tendència negativa. Jugar al Bernabéu sempre suposa una motivació extra per als culers, que en els darrers anys s’han fet un fart de guanyar-hi. Evidentment, la cita serà d’allò més exigent, contra un Reial Madrid que ve d’exhibir-se a Europa i d’empatar en el derbi madrileny a la Lliga.

Els de Xavi, doncs, buscaran invertir la dinàmica. El tòpic ja ho diu: en un Clàssic no importa el moment de forma en què arriben els dos equips. Es va veure en el primer Clàssic de Lliga, quan un Barça de rècord es plantava al Bernabéu havent sumat 22 dels 24 punts possibles... i va caure-hi per 3-1. Ara toca fer el contrari: acabar amb la petita mala ratxa assolint un resultat bo de cara a la tornada.

Ansu entra a la llista de 21 convocats

La reivindicació de l’equip al Bernabéu també ho serà per a bona part dels seus jugadors. Les múltiples absències per lesió, sobretot a la zona d’atac, obligarà a la resta de la plantilla a fer un pas endavant perquè el rendiment col·lectiu no se’n ressenti. I és que les absències no són menors: Dembélé, Pedri i Lewandowski són futbolistes decisius que aporten gols i assistències. Sí que serà a Madrid Ansu Fati, que va rebre l’alta mèdica aquest dimecres.

D’aquesta manera, Xavi comptarà amb aquests 21 futbolistes a Madrid: Ter Stegen, R. Araujo, Sergio, Gavi, Ansu Fati, Ferran, Iñaki Peña, Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, F. De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Balde, Pablo Torre, Arnau Tenas, A. Alarcón i Estanis.

Un Madrid irregular... però sempre perillós

Al davant hi serà un Madrid que aquesta temporada ha demostrat que és capaç del millor i del pitjor. A Europa segueix sent el rival a batre, tal com va demostrar en la seva golejada per 2-5 a Liverpool ara fa una setmana. A la Lliga, en canvi, ha combinat grans resultats amb diverses ensopegades, tant a casa com lluny de Madrid, que l’han dut a situar-se a set punts del conjunt blaugrana.

Els blancs també afrontaran el duel amb algunes absències. S’ho perdran per lesió Alaba i Mendy, mentre que Rodrygo sembla que finalment estarà disponible. L’espectacle està garantit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut